Στην Αθήνα αναμένεται να έρθει την προσεχή Τρίτη (26/7) ο πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου αλλά και τον υπουργό Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο με θέμα συζήτησης τα προβλήματα που ταλανίζουν το ποδόσφαιρο της χώρας.Ο Πλατινί έρχεται στην Ελλάδα προκειμένου να δει και να διαπιστώσει με τα ίδια του τα… μάτια τι ακριβώς συμβαίνει τόσο με την υπόθεση των «στημένων», όσο και με το θέμα της βίας.

Η επίσκεψη του κλιμακίου, στο οποίο θα είναι επικεφαλής ο πρόεδρος της UEFA, υπάγεται στο πλαίσιο του ανοιχτού διαύλου επικοινωνίας της ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

Μάλιστα, ο Μισέ Πλατινί είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Παύλο Γερουλάνο με θέμα το συντονισμό των δράσεων για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου και την ανάκτηση της αξιοπιστίας του.

Βασικά ζητήματα, όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, θα είναι η βία και το σκάνδαλο με τα στημένα. Το μήνυμα της UEFA προς την ελληνική πολιτεία αναμένεται να είναι: «εμείς περιμένουμε εσάς, την ελληνική δικαιοσύνη να πάρετε αποφάσεις και να κάνετε αυτό που πρέπει».

Γερουλάνος στον Sentra 103,3: «Ο καθένας τον ρόλο του»

Λίγη ώρα μετά την γνωστοποίηση της επίσκεψης του Μισέλ Πλατινί στην Ελλάδα, ο υπουργός Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος φιλοξενήθηκε στον Sentra 103,3, προκειμένου να… ρίξει φως στις σημαντικές συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Τρίτη και φυσικά τους λόγους της επίσκεψης του προέδρου της UEFA.

«Βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια που κάνουμε εξυγιάνουμε το ποδόσφαιρο, να το αναβαθμίσουμε και να μπορούμε να είμαστε περήφανοι, κάθε ένας που μπορεί να γίνει σύμμαχός μας τον χρειαζόμαστε», είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε σχετικά με το εάν μπορεί η επίσκεψη Πλατινί να συνδυαστεί με αδυναμία της ΕΠΟ: «Θα ήταν τεράστιο λάθος μετά από την συνεργασία που έχουμε τον τελευταίο καιρό ναα έδειχνε αδυναμία από πλευράς ΕΠΟ. Αντίθετα είναι επιστέγασμα. Ετσι όπως είναι δομημένο το ποδόσφαιρο, εμπλέκονται δύο αρχές, του ποδοσφαίρου και της πολιτείας. Θελήσαμε να μειώσουμε τις διαφορές μεταξύ των εμπλεκομένων και να έχουμε κοινή πορεία.

Ότι ήταν θολό, παρέμενε θολό γιατί κάποιους βόλευε, από τότε που αποφασίσαμε ότι θα μπει ένα τέλος το κάναμε με όλα τα όπλα που είχε η πολιτεία στα χέρια της. Μέχρι τώρα, μονίμως χρησιμοποιούσε ελάχιστα. Η σωστή συνεργασία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου με την ελληνική πολιτεία να έχει θετικά αποτέλεσμα».

Πριν από λίγο καιρό, ο Μισέλ Πλατινί είχε επισκεφτεί την Σερβία και την Κροατία προκειμένου να έχει συναντήσεις με θεσμικούς φορείς αναφορικά με το θέμα της βίας. Ο Παύλος Γερουλάνος ρωτήθηκε για το συγκεκριμένο:

«Είναι εντελώς διαφορετικό το κλίμα της συνάντησης, ο καθένας θα παίξει τον δικό του ρόλο προς την ίδια κατεύθυνση. Μια πορεία συντεταγμένη που θα οδηγήσει στην εξυγίανση. Η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα που έχει προβλήματα διαφθοράς. Σαν πολιτεία μπορούμε μονομερώς να φτάσουμε σε κάποιο ακραίο μέτρο, ακόμη κι αν το κάνουμε, θέλουμε η UEFA και πάλι να συμβάλλει».

Οσον αφορά τις προθέσεις του Γιώργου Παπανδρέου: «Οι προθέσεις του πρωθυπουργού είναι αυτές που ήταν πάντα, αξιόπιστο ποδόσφαιρο με την εμπιστοσύνη των φιλάθλων και όχι χώρος διαφθοράς και εγκλήματος. Δεν θα πατήσουμε ένα κουμπί και να αλλάξουν όλα από την μια μέρα στην άλλη.
Εάν υπάρχει τρόπος όλα αυτά να κινηθούν πιο γρήγορα, σίγουρα η ΟΥΕΦΑ μπορεί να βοηθήσει με την εμπειρία της. Μια τέτοια συνάντηση δεν θα χε αποτελέσματα εάν δεν έχει γίνει χειροπιαστή προετοιμασία και αυτή έχει γίνει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου