Η ΑΕΚ με έναν εξαιρετικό Πλατέλλα, που πέτυχε το πρώτο και έφτιαξε το δεύτερο γκολ (Ντακόλ ο σκορερ) κέρδισε 0-2 την Τριγλία στο Μενίδι - Καλή η Ένωση στο πρώτο μέρος, κακή στο δεύτερο έδωσε πάλι δικαιώματα...

Έλειπε πάλι η διάρκεια, αλλά τουλάχιστον αυτή τη φορά δεν καρδιοχτύπησε κανείς. Η ΑΕΚ πέρασε άνετα αυτή τη φορά από το Μενίδι κερδίζοντας 0-2 την Τριγλία Ραφήνας, βάζοντας άλλους τρεις πόντους στο σακούλι. Το θετικό είναι πως η ομάδα καθάρισε το παιχνίδι από πολύ νωρίς. Στο 4' με σκόρερ τον Πλατέλλα (τον κορυφαίο του αγώνα) και στο 23' με τον Ντακόλ (έπειτα από εξαιρετική συνεργασία και ασίστ του Πλατέλλα) έφτασε στο 0-2, σκορ που τελικά έμεινε ως το τέλος. Και έμεινε ως το φινάλε αφενός γιατί η ομάδα έριξε ρυθμό στην επανάληψη, αφετέρου διότι οι παίκτες της δεν είχαν καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια. Το αρνητικό του αγώνα, η εικόνα των παικτών του Δέλλα στο δεύτερο μέρος, εκεί που έδειξαν να χάνουν τη σοβαρότητά τους, δίνοντας το δικαίωμα στην Τριγλιά να βγαίνει μπροστά με δύο μπαλιές. Στην ουσία βέβαια μόνο μία φορά (δοκάρι στο 88') κινδύνευσε η ΑΕΚ, καθώς ο Τσιρίλο ήταν ο άνθρωπος που καθάριζε όποιο λάθος γινόταν...

Μετά από καιρό, λοιπόν, η ΑΕΚ έδειξε από την αρχή του αγώνα πιο είναι το... αφεντικό και με τον πλέον πειστικό τρόπο. Οι παίκτες μπήκαν στο γήπεδο με σκοπό και στόχο να καθαρίσουν γρήγορο τον αγώνα και το έκανα. Μόλις στο 4' και πρώτη ουσιαστική της ευκαιρία, η ΑΕΚ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με όμορφο πλασέ του Πλατέλλα. Ήταν το 0-1 και από εκεί και πέρα όλα πήραν το δρόμο τους... Οι παίκτες του Δέλλα έπαιζαν στο μισό γήπεδο την Τριγλία και είναι χαρακτηριστικό πως δεν απειλήθηκαν ούτε μία φορά στο πρώτο ημίχρονο. Αντίθετα η ΑΕΚ ήταν εκείνη, η οποία όχι μόνο έφτασε μόλις στο 25' στο 0-2 με τον Ντακόλ και έπειτα από ασίστ του Πλατέλλα, αλλά θα μπορούσε να είχε βάλει κι άλλα τέρματα, εάν δεν ήταν σε καλή μέρα ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων Αφουξενίδης.

Ένα άνετο λοιπόν πρώτο ημίχρονο με 0-2 υπέρ της σκορ έφυγε για την ΑΕΚ, με τον Πλατέλλα να κάνει εξαιρετικό παιχνίδι και να τον ακολουθεί σε απόδοση ο Ανάκογλου. Ο τελευταίος έπαιξε πίσω από τον Ντακόλ, με τον Βραζιλιάνο να είναι ο μοναδικός προωθημένος έχοντας βοήθειες τόσο από τον Πλατέλλα και τον Ανάκογλου, οσο και από τον Πόποβιτς, ο οποίος προσπάθησε να δείξει κάποια πράγματα και να πάρει πρωτοβουλίες. Κάποια λάθη στις μεταβιβάσεις ήταν λογικό να υπάρξουν, μιας και οι χώροι ήταν περιορισμένοι. Όμως η ομάδα έδειξε ορεξάτη: με τα πλάγια μπακ (Πεταυράκης, Γεωργέας) να αναβαίνουν, ενώ ακόμα και ο Τσιρίλο με τον Σταθάκη προσπαθούσαν από την άμυνα (στο ...κέντρο έπαιζαν δηλαδή ως τελευταίοι) να φτιάξουν παιχνίδι - χωρίς επιτυχία πάντως αρκετές φορές.



Έριξε ρυθμό, έχασε πάλι ευκαιρίες

Η ΑΕΚ με το υπέρ της 0-2 μπήκε στην επανάληψη κάπως πιο χαλαρή. Φαινόταν ξεκάθαρα αυτό από το γεγονός ότι γίνονταν λάθη στις μεταβιβάσεις, ενώ δεν υπήρχε και κίνηση στο χώρο προκειμένου στην πρώτη μπαλιά να υπάρξουν βοήθειες. Ακόμα κι έτσι όμως το σκηνικό του αγώνα δεν άλλαξε. Η Τριγλία απλώς πήρε κάποια μέτρα στο γήπεδο, βγήκε με αξιώσεις 2-3 φορές, δεν έκανε όμως φάσεις, με τον Μπρούνο Τσιρίλο να «καθαρίζει» κάθε τέτοια... απόπειρα των γηπεδούχων.

Αντίθετα η ΑΕΚ, ακόμα και χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης είχε επιθετικές εξάρσεις που την έφτασαν πολύ κοντά σε ένα τρίτο γκολ. Με πιο δραστήριο τον Πλατέλλα να κάνει σουτ έξω από την περιοχή, τον Ανάκογλου επίσης να τον ακολουθεί, αλλά και τον Ντακόλ η ΑΕΚ άγγιξε το 0-3, που όμως δεν ήρθε ποτέ. Κορυφαία στιγμή στην επανάληψη για την Ένωση ήταν όταν στο 74' ο Ντακόλ πέρασε και τον τερματοφύλακα, το σουτ όμως που επιχείρησε έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Τόσκας. Μία ακόμα φορά, με τον Πλατέλλα η ΑΕΚ έχασε σε τετ α τετ την ευκαιρία να σκοράρει, όμως οι παίκτες του Δέλλα καθυστερούσαν σημαντικά.

Μετά και την ευκαιρία του Ντακόλ η ΑΕΚ έριξε ακόμα περισσότερο τον ρυθμό της, με αποτέλεσμα να δώσει (πάλι) δικαιώματα... Η Τριγλία βγήκε μπροστά και έχασε μία καλή ευκαιρία στο 88', με τον Μπαντούνη να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι του Βούρα. Η ουσία είναι πως η Ένωση πήρε μία ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα και φέρνει πιο κοντά το τέλος του φετινού μαρτυρίου.


ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΤΡΙΓΛΙΑ ΡΑΦΗΝΑΣ: Αφουξενίδης, Στρόμπουλος (81' Μπαντούνης), Τόσκας, Σβάρνας, Τσέπας, Σκαφίδας, Τσιτοφώτος (60' Μουμουλάκης), Γκίκας, Σταμπέλος, Μάτζης, Ζέκιο (83' Αδαμόπουλος)

ΑΕΚ: Βούρας, Γεωργέας, Πεταυράκης (87' Τσουμάγκας), Τσιρίλο, Σταθάκης, Ρόβας, Κορδέρο, Πόποβιτς (75' Γροντής), Πλατέλλας, Ανάκογλου, Ντακόλ

aek365 βρέθηκε στο γήπεδο και σας μετέφερε παραλειπόμενα...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου