Ένα επτάλεπτο ξέσπασμα, από το 66' έως το 73', στο οποίο η ΑΕΚ ξεκόλλησε από τη μιζέρια του 1-1, φτάνοντας στο 1-5 αστραπιαία, ήταν αρκετό για την Ένωση να περάσει από την έδρα του Άγιου Νικολάου, με το τελικό 1-6 να γράφετε δύο λεπτά πριν το φινάλε. Μεγάλοι πρωταγωνιστές του αγώνα οι Ντακόλ και Ανάκογλου. Ο πρώτος πέρασε ως αλλαγή στο 40' στη θέση του Τσουκαλά κι ενώ στο 33', ένα λεπτό μετά το γκολ της ισοφάρισης από τους γηπεδούχους έμειναν με 10 παίκτες (σωστά αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Μυρίλλας, κι έμελλε να δώσει στην ΑΕΚ το... σύνθημα μιας εκ του αποτελέσματος άνετης επικράτησης. Τέσσερα γκολ σημείωσε ο Ντακόλ, ο οποίος ξέσπασε επιθετικά μετά από καιρό και δείχνοντας πως πήρε το... μήνυμα. Από την άλλη ο Ανάκογλου ήταν σε διάρκεια ο καλύτερος παίκτης της ΑΕΚ στο ματς. Πέτυχε δύο φανταστικά γκολ (το πρώτο στο 18' με σουτ και το δεύτερο στο 70' με υπέροχο ανάποδο ψαλίδι) και γενικά ήταν εκ των κορυφαίων της ΑΕΚ.
Χαμένο πέναλτι, γκολ και... καθίζηση

Ήθελε η ΑΕΚ ένα καλό και δυνατό ξεκίνημα. Και πιο ιδανικό από το να κερδίζεις πέναλτι μόλις στο 3' δύσκολα βρίσκεις. Κι όμως η ΑΕΚ φαίνεται πως έχει τεράστιο πρόβλημα φέτος στις εκτελέσεις πέναλτι. Ο Ιβάν Μπρέσεβιτς, που το κέρδισε κιόλας, το εκτέλεσε στέλνοντας όμως η μπάλα απελπιστικά άουτ! Η ομάδα έχασε μία μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί με το «καλημέρα» στο ματς, την οποία και πέταξε στα σκουπίδια. Παρά το αρχικό σοκ από το χαμένο πέναλτι η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει και να προσπαθεί, απέναντι στη μαζική άμυνα των γηπεδούχων. Με τον Γεωργέα να ξεκινά δίπλα στον Κορδέρο, τους Πλατέλλα και Πόποβιτς στα εξτρέμ, τον Ανάκογλου επιτελικό χαφ και μπροστά τον Μπρέσεβιτς, η ΑΕΚ προσπαθούσε να γυρίσει τη μπάλα, να ψάξει χώρους και να απειλήσει. Κάποιες στιγμές η κυκλοφορία ήταν σωστή, με τη μπάλα να «σπάει» στα άκρα. Κάποιες άλλες όμως, ο Σταθάκης (χωρίς να γνωρίζουμε αν είχε τέτοια εντολή...) προτιμούσε να κάνει γεμίσματα από τη σέντρα στην επίθεση. Μία τακτική που η αλήθεια είναι πως δεν την είχαμε ξαναδεί ως τώρα.

Το γεγονός πως ο Πλατέλλας δεν έδειξε καλό αγωνιστικό πρόσωπο στο πρώτο μέρος, δεν βοήθησε την ΑΕΚ να γίνει απρόβλεπτη.

Το γκολ ωστόσο ήρθε στο 18', όταν ο Ανάκογλου πήρε τη μπάλα από τα δεξιά πέρασε τρεις παίκτες, μπήκε στην περιοχή και με σουτ έκανε το 0-1. Μέσα από προσωπική ενέργεια θα ερχόταν το γκολ και έτσι ήρθε...



Κι μετά το τέρμα της ομάδα, όλα πάλι «πάγωσαν». Οι παίκτες έριξαν την απόδοσή τους, ο ΑΟΑΝ βγήκε μπροστά και στην πρώτη φορά που έφτασε στα καρέ της ΑΕΚ κέρδισε κόρνερ που έγινε γκολ. Στο 32' ο Καρνιάτης ξέφυγε από το προσωπικό μαρκάρισμα του Τσουκαλά και με καρφωτή κεφαλιά (όταν και η υπόλοιπη άμυνα... κοιμόταν) νίκησε τον Βούρα ο οποίος έμεινε «άγαλμα» στη συγκεκριμένη φάση. Η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε όμως πολύ, καθώς ένα λεπτό μετά το 1-1 σε σκληρό φάουλ του Μυρίλλα πάνω στον Ανάκογλου, ο διαιτητής (ο οποίος έβγαζε με ευκολία τις κάρτες και στις δύο πλευρές) του έδειξε την δεύτερη κίτρινη κάρτα, με αποτέλεσμα να αφήσει τον ΑΟΑΝ με 10 παίκτες.

Μετά την αποβολή ήταν άμεση η αντίδραση του Δέλλα από τον πάγκο. Έβγαλε από το γήπεδο τον Τσουκαλά, πέρασε τον Ντακόλ στο ματς και κοντά στον Μπρέσεβιτς, γύρισε τον Γεωργέα δεξί μπακ, με τον Ανάκογλου σε ελεύθερο ρόλο να ξεκινάει από τον άξονα τις προσπάθειές του και τον Κορδέρο αμυντικό χαφ. Η ΑΕΚ από εκείνο το σημείο και μέχρι το φινάλε έχασε μία καλή ευκαιρία με τον Πόποβιτς και από εκεί και πέρα τίποτα... Οι παίκτες έδειχναν «σοκαρισμένοι», χωρίς ψυχή μέσα στο γήπεδο, να μην μπορούν να παίξουν ήρεμα και σωστά. Εκτός λοιπόν, τα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα, η ομάδα έδειξε σοβαρό πρόβλημα τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά.



Τέσσερα γκολ σε έξι λεπτά

Με παίκτη παραπάνω μπήκε η ΑΕΚ στην επανάληψη και γνωρίζοντας πως έπρεπε να ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή της προκειμένου να πάρει τη νίκη. Και αυτό έκανε με τον πλέον πειστικό τρόπο. Ο Πλατέλλας πέρασε αριστερά, η εντολή του Δέλλα ήταν να πάρει πρωτοβουλίες, τις πήρε, η ΑΕΚ γύριζε τη μπάλα συνεχώς έξω από την περιοχή του ΑΟΑΝ, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι και ο Ρόβας είχε αφήσει την άμυνά του και είχε βγει μπροστά. Χάθηκαν ευκαιρίες με τον Πλατέλλα, τον Ντακόλ, τον Μπρέσεβιτς να κάνει η ομάδα το 1-2. Βρήκε όμως απέναντί της έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα, καθώς ο Μπρόκος έβγαζε πολλές φορές τα... άπιαστα.



Με τόση πίεση που ασκούσε η ΑΕΚ στην άμυνά της δεν ήταν δυνατόν να έρθει κάποιο γκολ. Τελικά ήρθαν όλα μαζεμένα με τους Ντακόλ και Ανάκογλου να κάνουν... όργια. Από 67' και στο 68' ο Βραζιλιάνος όχι μόνο έβαλε την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ με δύο σουτ, αλλά «καθάρισε» και τη νίκη. Στο 70' ο Ανάκογλου με ένα ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ψαλίδι μέσα από την περιοχή έβαλε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και το τέταρτο συνολικά της ΑΕΚ, το οποίο ήταν και το καλύτερο της μέρας. Στο 73' ξανά ο Ντακόλ έκανε το 1-5 και ο ίδιος παίκτης στο 88' έγραψε το τελικό 1-6. Η ΑΕΚ στην επανάληψη ήταν εξαιρετική λοιπόν και ειδικά από το 65' και έπειτα. Ως τότε κρατάει το αρχικό πρώτο 20λεπτο του αγώνα στα θετικά και πρέπει να κοιτάξει ο Δέλλας τι θα γίνει με τα στημένα, καθώς η ομάδα πάλι δέχθηκε γκολ από κόρνερ, ενώ η ίδια δεν εκμεταλλεύτηκε κανένα από τα αρκετά που κέρδισε.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Μπρόκος, Κωστάκης, Τσανάι, Ιασωνίδης, Δέλλιος, Χριστάκης 74' (Μιγιάκοβιτς), Πηγιάκης, Μυρίλλας, Δήμας, Κοκολάκης, Καρνιάτης

ΑΕΚ: Βούρας, Τσουκαλάς (40' Ντακόλ), Πεταυράκης (77' Τσουμάγκας), Ρόβας, Σταθάκης, Κορδέρο, Γεωργέας, Πόποβιτς (66' Γροντής), Μπρέσεβιτς, Ανάκογλου, Πλατέλλας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου