Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΑΕΚ - ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Το θέμα του γηπέδου προβάλλει η εφημερίδα κατά κύριο λόγο γράφοντας: "Οι 8 μέρες που φέρνουν... γήπεδο! Από τη σφαίρα του οράματος σε αυτή της πράξης περνάει μέσα από στο οκταήμερο που ξεκινάει σήμερα η "Αγιά Σοφιά". Ανοίγει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 30 εκατ. ευρώ της Δικέφαλος στην σημερινή Γ.Σ. της εταιρίας. Μπαίνει το πρώτο θεμέλιο με την επίσημη παρουσίαση σε μία εβδομάδα ακριβώς και τις σημαντικές αποκαλύψεις για όλες τις πτυχές του σχεδίου, αλλά και για το μέλλον της ΑΕΚ γενικότερα. Πυρετώδεις προετοιμασίες όλο το τελευταίο 48ώρο και συνάντηση Μελισσανίδη με τους στενούς του συνεργάτες ως αργά χθες το βράδυ". Επιπλέον η ΩΡΑ γράφει πως η ΑΕΚ μέσα στο Νοέμβριο θα έχει κλείσει άλλους δύο παίκτες για του χρόνου, με τον έναν να έρχεται από το εξωτερικό.

SPORTDAY

Την ΑΕΚ και το γήπεδο έχει πρώτο θέμα η SD σήμερα: "Απόψε μπαίνει το πρώτο... τούβλο για την ανέγερση της Αγιά Σοφιάς. Να τα λεφτά! Στις 7 το απόγευμα στα γραφεία της Aegean ψηφίζεται η ΑΜΚ ύψους 30 εκατ. ευρώ της Δικέφαλος 1924 ΑΕ που αναλαμβάνει το χτίσιμο του γηπέδου". Στο σχετικό της δημοσίευμα η SD τονίζει:
"Η παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη αποτελεί κίνητρο και προσδίδει σιγουριά για την ανέγερση της «Αγιας Σοφιάς» στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας.

Με τον γνωστό επιχειρηματία «μπροστάρη» η ανταπόκριση είναι τεράστια και μαζί του έχουν ταχθεί δυνατοί «συμπαίκτες», οι οποίοι αναμένεται να συμμετάσχουν ενεργά στο σπουδαίο αυτό πρότζεκτ.

Στην Α.Μ.Κ. θα συμμετάσχουν εκτός από τον Πέτρο Παππά και τον Πόλυ Χατζηιωάννου και οι Γιώργος Δαλακούρας, Μάκης Αγγελόπουλος, Βασίλης Σαραντίτης, Γκίκας Γκούμας, Δημήτρης Στεφάνου, Μιχάλης Σάλλας.

Πρόκειται επιτυχημένους επιχειρηματίες, οι οποίοι αποτελούν δυνατά οικονομικά «χαρτιά» και προκύπτουν αισιόδοξα μηνύματα πως το εγχείρημα θα πετύχει.

Από εκεί και πέρα, σημαντική θεωρείται και η συμβολή του κόσμου στην ανέγερση του νέου γηπέδου, αφού από τις πωλήσεις των εισιτηρίων διαρκείας (περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη ελληνική ομάδα φέτος) το 50% των χρημάτων είναι για αυτό τον σκοπό.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως πρόκειται για ένα ποσό της τάξεως του 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ από σήμερα όποιος επιθυμεί να συνδράμει θα μπορεί να το κάνει ακόμα και αν δεν έχει αγοράσει κάρτα διαρκείας. Μάλιστα, σύντομα θα γίνει γνωστός ο λογαριασμός που όποιος φίλαθλος επιθυμεί με 10 ευρώ θα μπορεί να αγοράσει μετοχή της εταιρείας.

Παράλληλα, όμως, αναμένεται να υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση και από επιφανείς οπαδούς της ΑΕΚ του εξωτερικού και κυρίως από την Κύπρο, που είναι διατεθειμένοι να σταθούν στο πλευρό του Μελισσανίδη και να κάνουν μαζί πραγματικότητα το μέχρι πρότινος όνειρο"

LIVE SPORT

Τα χρήματα που θα μπουν για το γήπεδο απασχολεί και τη Live Sport: "Ανοίγει ο κουμπαράς. Στα γραφεία της Aegean χτυπάει απόψε η καρδιά του Ναού της ΑΕΚ. ΑΜΚ 30 εκατ. στη Γ.Σ. της Δικέφαλος 1924 και ξεκινάει η εισροή κεφαλαίων!".

GOAL

Στο ίδιο μοτίβο και το Goal: "Μπαίνουν τα λεφτά", γράφει και στο ρεπορτάζ της αναφέρει αναλυτικά:
"Τα πάντα στην ΑΕΚ κινούνται σε ρυθμούς γηπέδου τις τελευταίες εβδομάδες. Από σήμερα, μάλιστα, αυτό γίνεται και με επίσημο τρόπο, με ορίζοντα την παρουσίαση της επόμενης Τετάρτης. Ωστόσο, αν η παρουσίαση του νέου γηπέδου με φαντασμαγορικό τρόπο και πολλές εκπλήξεις που ετοιμάζει ο Μελισσανίδης είναι σημαντική για... οπτικούς και ψυχολογικούς λόγους, αυτό που θα συμβεί σήμερα δείχνει πολύ πιο ουσιαστικό. Βλέπετε, απόψε είναι προγραμματισμένη η γενική συνέλευση της Δικέφαλος 1924 ΑΕ, στην οποία θα προκηρυχθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου σε ποσό 30 εκατ. ευρώ.

Είναι δηλαδή η πρώτη στιγμή της κρίσης. Από σήμερα κιόλας θα πρέπει όλες οι υποσχέσεις που έχει λάβει αυτό το διάστημα ο Μελισσανίδης σε επαφές με φίλους της ΑΕΚ που έχουν οικονομική δυνατότητα να συμμετάσχουν στη διαδικασία, να μετατραπούν σε πράξεις. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που έχουν δημιουργηθεί, αυτή η προκήρυξη δεν πρόκειται να έχει μεγάλη χρονική διάρκεια. Βλέπετε, οι επαφές του διοικητικού ηγέτη της Ενωσης και οι δεσμεύσεις από επιφανείς φίλους της ομάδας δείχνουν πως το μεγαλύτερο μέρος των 30 εκατ. ευρώ θα μπει στο ταμείο πολύ γρήγορα.
Ο Μελισσανίδης ετοιμάζει ανακοινώσεις και για το συγκεκριμένο θέμα εν όψει της επίσημης παρουσίασης προς τον κόσμο και τον Τύπο. Παράλληλα, μεγιστοποιεί τις επαφές του, ώστε να κλείσει σύντομα το επενδυτικό σχήμα για το νέο γήπεδο. Ανάμεσα στις σκέψεις του Μελισσανίδη είναι να προσεγγίσει όλο το φάσμα του ελληνισμού. Δηλαδή, να απευθυνθεί σε φίλους της ΑΕΚ από την Κύπρο, αλλά και από περιοχές με έντονη ομογενειακή κοινότητα (Νέα Υόρκη, Μελβούρνη κ.ά.).

Εχουν γίνει ήδη κάποιες επαφές διερευνητικού χαρακτήρα και αν τα πράγματα είναι ώριμα έπειτα από την παρουσίαση, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί ακόμα και ταξίδι του Μελισσανίδη προκειμένου να υπάρξουν αποτελέσματα. Ηδη, πάντως, η ΑΕΚ μπορεί να προσδοκά αρκετά από τη διαδικασία. Αλλωστε, κανείς δεν πρέπει να λησμονεί πως ο βασικός χρηματοδότης των προηγούμενων ετών προερχόταν από τον ομογενειακό ελληνισμό (Νοτιάς), ενώ πολύ σημαντική ήταν και η συνεισφορά του Κύπριου Παντελή Αθήνη στη λειτουργία της ομάδας" .

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου