Melissanidis-marinakis.Διαβάστε αναλυτικά ολόκληρο το ρεπορτάζ των Γιώργου Παπαϊωάννου και Βασίλη Κώτση...
«Ήταν πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές όταν ο επιχειρηματίας κ. Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος με τους Τσέχους συνεταίρους του της Emma Delta είχε κερδίσει τον διαγωνισμό αποκρατικοποίησης του Οργανισμού Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΟΠΑΠ), συναντιόταν στον Πειραιά με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Ευ. Μαρινάκη. Αν και οι δύο είναι επιτυχημένοι εφοπλιστές, με εταιρείες εισηγμένες στο αμερικανικό χρηματιστήριο Nasdaq, βασικό αντικείμενο της συζήτησης τους ήταν το ποδόσφαιρο. Ο κ. Μελισσανίδης είχε αποφασίσει να εμπλακεί στα διοικητικά της ΠΑΕ ΑΕΚ και ο κ. Μαρινάκης ήθελε να διερευνήσει τις προθέσεις της νέας ιδιοκτησίας του Οργανισμού όσον αφορά τα λεφτά που θα εισπράττει ο Ολυμπιακός -όπως όλες οι ΠΑΕ- από τον ΟΠΑΠ. Άλλωστε οι δυο τους έκαναν χρόνια παρέα και συχνά αντάλλασσαν απόψεις για τα επιχειρηματικά δρώμενα αλλά και το ποδόσφαιρο. Ήταν φυσικό να υπάρχει μια διερευνητική συζήτηση για τις προθέσεις και τα σχέδια του κ. Μελισσανίδη αλλά και για να βρουν οι δύο άνδρες έναν κώδικα επικοινωνίας που δεν θα διατάρασσε την προσωπική τους σχέση όταν θα βρίσκονταν αντιμέτωποι στα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Η συζήτηση δεν κατέληξε πουθενά. Από το περιβάλλον του κ. Μελισσανίδη λένε λακωνικά «δεν βρήκαμε άκρη». Ο κ. Μελισσανίδης δεν άνοιξε τα χαρτιά του. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές η προσέγγιση του κ. Μαρινάκη αναφέρεται ως «περισσότερο επιχειρηματική». Ήθελε να ξέρει πόσα να υπολογίζει από τον ΟΠΑΠ για το μπάτζετ της ομάδας του, αν θα άλλαζε κάτι στην πολιτική του Οργανισμού. Όμως η αντιμετώπιση που βρήκε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, χαρακτηρίζεται ως «ανταγωνιστική». Φέρεται μάλιστα ο κ. Μελισσανίδης να είπε στον κ. Μαρινάκη «Τι έρχεσαι εδώ να συζητήσεις για λεφτά; Εσύ δεν λες ότι έχεις πολλά λεφτά; Βάλε στη φανέλα του Ολυμπιακού ό,τι θέλεις. Βάλε "Μαρινάκης" και παίξε μπάλα».

Το κλίμα αυτό δικαιολογείται εν πολλοίς από τη σχέση των δύο Πειραιωτών. Όσοι γνωρίζουν τα τεκταινόμενα στο λιμάνι λένε ότι οι δύο επιχειρηματίες είναι «ταιριαστοί». Συχνάζουν στα ίδια μέρη, τρώνε στις ίδιες ταβέρνες της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά και γελάνε με τα ίδια αστεία. Η μπάλα όμως τους χώρισε, όπως χώρισε και τον κ. Μαρινάκη από τον κολλητό του εφοπλιστή και πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκής κ. Ν. Πατέρα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου