Επειτα και από τη συνάντηση με αντιπροσωπεία της Original, ο επίδοξος επενδυτής-ΒΙΝΤΙΑΔΗΣ φέρεται πως έχει αποφασίσει να τοποθετηθεί δημόσια αναφορικά με τις προθέσεις του, έως τις 5 Ιανουαρίου. Κατά πληροφορίες που διαρρέουν από συνομιλητές του, κάτι περιμένει άμεσα από τις επαφές του στην Κίνα. Φέρεται να βρίσκεται σε αναμονή κάποιων επαφών, ώστε να έχει οικονομικά στηρίγματα. Αν και φαντάζει αξιοπερίεργο, μια υπόθεση που κρατά τόσους μήνες και κατά καιρους εμφανίστηκε ως συνοδευόμενη από τράπεζα επενδύσεων, να ψάχνει τώρα για κεφάλαια στην άκρη του κόσμου.

Οπως κι αν έχει, πολύ σύντομα θα φανεί αν η υπόθεση Βιντιάδη ήταν πραγματική ή αποτέλεσε ένα μεγαλοπρεπές σχέδιο που εκπονήθηκε από συγκεκριμένα κέντρα, με στόχο τον έλεγχο της ΠΑΕ και την απόκτηση χρόνου. Ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που ο Βιντιάδης εμφανίστηκε σε χρονική περίοδο όπου ο Μαύρος είχε τρελαθεί με όσα είχε δει στην ΠΑΕ και ήταν έτοιμος να παρουσιάσει δημόσια τα στοιχεία και να παραπέμψει τους υπεύθυνους στη Δικαιοσύνη. Αλλωστε, δεν θα είναι η πρώτη φορά που επιχειρήθηκε κάτι τέτοιο στην ΑΕΚ. Ποιος λησμονεί τον αγνώστου ταυτότητας επενδυτή του δικηγόρου Βλάχου, τους Τούρκους που διαπραγματεύθηκαν την ΑΕΚ (!) ή ακόμα και τη φοβερή και τρομερή Petit Chateau. Η ΑΕΚ μετατράπηκε σε έρμαιο των διαθέσεων λογιών λογιών «επενδυτών», ψάχνοντας στα τυφλά κάτι που θα της έδινε ελπίδα.

Το ζήτημα είναι πως πλέον ο χρόνος για τέτοιου είδους παιχνίδια έχει εξαντληθεί. Η κλεψύδρα άδειασε και η ΑΕΚ βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της καταστροφής. Με τέτοιο θα ισοδυναμεί βέβαια η πτώχευση της εταιρείας, ως τέτοιο θα είναι και το σενάριο που θα περιλαμβάνει τον αγωνιστικό υποβιβασμό της. Με τον κόσμο εξαντλημένο οικονομικά από την κρίση, με τα έσοδά της εκχωρημένα μέχρι την άνοιξη, η ΑΕΚ ψάχνει να βρει την ελπίδα. Ολα συνηγορούν στην πεποίθηση πως ο θησαυρός που περίμεναν κάποιοι να κουβαλά ο Βιντιάδης αποδείχθηκε άνθρακας. Οι ελπίδες ήταν φρούδες και η πραγματικότητα σκληρή.
Του ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ
http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10523&subid=2&pubid=129254124

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου