Ο «Τσάβι του Μεσολογγίου», όπως τον αποκαλούσαν στις ακαδημίες της ΑΕΚ τον Ταξιάρχη Φούντα, δεν είναι πια το αμούστακο αγόρι που ντεμπούταρε πέρυσι στην αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης. Αν και παραμένει ανήλικος, με τις όλο και πιο μεστές του εμφανίσεις επιβεβαιώνει διαρκώς πως αποτελεί τον πιο ταλαντούχο από τους πιτσιρικάδες της Ενωσης, πάνω στον οποίον μπορεί να στηριχθεί ο βασικός κορμός του συλλόγου.

Η απόλυτη δικαίωση του Τόνι Σαβέφκσι που τον είχε τσεκάρει στον Αχελώο Νεοχωρίου και επέμενε να γίνει η... αρπαγή του από τον Ολυμπιακό. Θυμίζουμε πως τον Μάιο του 2010, μόλις 14 χρόνια και 8 μήνες μετά τη γέννησή του, ο Φούντας εξελίχθηκε σε μήλον της Εριδος μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήθελαν τότε να τον εντάξουν στις ακαδημίες τους, αναλαμβάνοντας μόνο το σχολείο και τη στέγασή του. Η ΑΕΚ όμως κινήθηκε αστραπιαία, έκανε πρόταση για την απόκτησή του, του πρότεινε συμβόλαιο και κατάφερε να τον εντάξει στο δυναμικό της. Και ο Φούντας σπεύδει σε κάθε ματς να δείχνει την εξέλιξή του.

Ειδικά μετά την καθιέρωσή του από τον Βαγγέλη Βλάχο στα άκρα της μεσαίας γραμμής -αρχικά αγωνιζόταν στον άξονα- δείχνει πως μπορεί με την ταχύτητα, τη διεισδυτικότητα και το ποδοσφαιρικό του θράσος να αφήσει ιστορία στην Ενωση και να δημιουργήσει καριέρα ανάλογη των «κιτρινόμαυρων» αστέρων που θαύμαζε μέχρι πρότινος από την τηλεόραση".







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου