Αυτήν τη φορά για την ΑΕΚ είναι αναγκαίο να υπάρξει οικονοµική εξυγίανση. Επειτα από µία οκταετία στην οποία ελάχιστες φορές η Ενωση αποδείχθηκε συνεπής ως προς τις οικονοµικές δεσµεύσεις που είχε αναλάβει προς την ευρωπαϊκή οµοσπονδία, τώρα είναι απαραίτητο να βαδίσει σε σωστά βήµατα. Κάτι που σηµαίνει πως από εδώ και πέρα κάθε δέσµευση προς την UEFA θα πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα. Εστω κι αν τα βήµατα βελτίωσης είναι µικρά και πρόσκαιρα, το ζητούµενο είναι να υπάρχει πειθαρχία σε ό,τι αφορά τους στόχους. Αυτοί να τηρούνται και να µην υπάρχουν νέα ζητήµατα που θα βαραίνουν την κατάσταση. Για παράδειγµα, ο διψήφιος αριθµός µεταγραφών σε κάθε περίοδο είναι απαγορευτική ακόµη και ως σκέψη.
Η ΑΕΚ πρέπει να εκπονήσει σχέδιο, να στραφεί στην ακαδηµία της, να µειώσει στο ελάχιστο το µπάτζετ και τα λειτουργικά της έξοδα. Να ζει επί της ουσίας µε όσα βγάζει και να µη χρειάζεται τη συνδροµή των µετόχων της, σε ποσοστά τουλάχιστον ανάλογα µε αυτά των τελευταίων ετών. Το οικονοµικό πλάνο απαιτεί βαθιές γνώσεις στον συγκεκριµένο τοµέα, να µην κάνει συµβιβασµούς και να εµπιστευθεί τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις.
Να µην υπάρχουν παρεκκλίσεις σε όσα θα έχουν προϋπολογιστεί και να βρεθεί τρόπος να µειωθεί το άνοιγµα. Παράλληλα, να µπορέσει να χαράξει πολιτική που θα ανοίξει την ΠΑΕ στον κόσµο της. Σε λίγες εβδοµάδες θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για την οικονοµική πολιτική των εισιτηρίων διαρκείας της νέας σεζόν. Θα πρέπει να γίνουν νέες επαφές και συζητήσεις για χορηγικές συµφωνίες, που θα µπορέσουν να δώσουν έσοδα στο ταµείο της οµάδας.
http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10523&subid=2&pubid=128953802

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου