ekptoseis 2012
Σε εκπτώσεις που θα φτάνουν έως το 70% θα δώσουν, από Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2011 και έως 29 Φεβρουαρίου, τη θέση τους οι προσφορές των εμπορικών καταστημάτων.
Στις χειμερινές εκπτώσεις εναποθέτουν τις ελπίδες τους οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων, περιμένοντας οι καταναλωτές, για άλλη μία φορά, να στηρίζουν το «πληγωμένο» λιανεμπόριο, ώστε να μπορέσει να ανακοπεί η πτωτική του πορεία.
Η προσδοκία της αύξησης του τζίρου της χρονιάς είναι για άλλη μια φορά το ζητούμενο, ωστόσο η αισιοδοξία στην αγορά δεν είναι μεγάλη.
Κατά τη διάρκεια των γιορτών τα καταστήματα κινήθηκαν ελάχιστα με αποτέλεσμα η ρευστοποίηση των αποθεμάτων που διαθέτουν να οδηγεί σε σημαντικές προσφορές κατά την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων με την ελπίδα να κυκλοφορήσει ζεστό χρήμα στην αγορά.
Ο εμπορικός σύλλογος, μάλιστα, εκτιμά ότι οι μειώσεις των τιμών θα αγγίζουν σε πολλές περιπτώσεις μέχρι και το 70% προκειμένου να μαγνητίσουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών και να πάρουν κι εκείνοι μια ανάσα.
Δεν αποκλείονται, όμως, και οι προσφορές προκειμένου πολλοί καταστηματάρχες να ρευστοποιήσουν το στοκ τους για να βάλουν στη συνέχεια λουκέτο στην επιχείρησή τους δεδομένης της κρίσης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου