Κωστένογλου: Όταν χάνεις ένα παιχνίδι και δέχεσαι τρία γκολ, τότε η εικόνα σου δεν είναι καλή. Θα έλεγα, όμως, ότι ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο προηγήθηκε με 2-0 χωρίς να κάνει μια κλασσική ευκαιρία. Ειδικά στο δεύτερο γκολ προήλθε από ένα λάθος στην περιοχή του. Πέρα τούτου πιστεύω ότι οι παίκτες μας έκαναν μια αξιόμαχη προσπάθεια.
Όταν το σκορ ήταν στο 3-0 και θα μπορούσε κανείς να βγάλει το συμπέρασμα ότι θα μπορούσε να πάει και στο 5-0, οι παίκτες μας μείωσαν σε 3-2 και κατάφεραν να αγχώσουν την ποιοτική ομάδα του Παναθηναϊκού στα τελευταία λεπτά.
Το δεύτερο γκολ δεν ήταν καν ευκαιρία. Ο Παναθηναϊκός δημιούργησε δύο καλές ευκαιρίες μεταξύ του 70-80, όταν ήμασταν στο 3-1. Και αυτές προήλθαν από ατομικά λάθη. Χάσαμε τη μπάλα πολύ εύκολα στο χώρο του κέντρου και ασφαλώς αυτό είναι κάτι που μας προβληματίζει. Είχαμε τρία δύσκολα παιχνίδια με τη Λοκομοτίβ και τον Παναθηναϊκό" ήταν τα πρώτα λόγια του.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Λεονάρντο λέγοντας: "είναι ένας παίκτης που φημολογείται ότι δεν είναι καλός από το 60' και μετά. Όταν, όμως, μπήκε πιο πολύ στο παιχνίδι, πήρε πρωτοβουλίες και πέτυχε γκολ".
"Είναι πολύ σημαντική η προσπάθεια, για αυτό και δίνω συγχαρητήρια στα παιδιά. Διότι σε ένα ματς που ήταν 3-0 σε μια τέτοια έδρα και με μια τέτοια ομάδα, κατάφεραν να μειώσουν το σκορ σε 3-2 και να έχουν δύο δοκάρια. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός έχει την ποιότητα 3-4 παικτών που μπορούν να πετύχουν γκολ από το... πουθενά.
Θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, άσχετα με το αν χάσαμε. Το σημαντικό είναι ότι δεν είχαμε παθητική στάση μες στον αγωνιστικό χώρο. Αν σκεφτείτε πως ήταν η εικόνα της ομάδας πριν από δύο μήνες και πως ήταν τώρα, νομίζω θα συμφωνήσετε ότι το πιθανότερο σκορ μετά το 3-0 θα ήταν το 5-0 και όχι το 3-2.
Δεν είναι, βέβαια, εύκολο να δέχεσαι τρία γκολ και να γυρνάς το παιχνίδι. Δεν μπορώ να πω, όμως, ότι δεν είχαμε σωστή επιθετική ή αμυντική λειτουργία στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Τώρα στην διακοπή θα δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα σε όλα αυτά τα στοιχεία, για να αλλάξουμε την εικόνα μας ακόμη περισσότερο" συμπλήρωσε.
"Με μια προπόνηση..."
Ο Νίκος Κωστένογλου αναφέρθηκε και σε έναν ακόμη παράγοντα: "Είχαμε μόλις μια προπόνηση για να προετοιμαστούμε για αυτό το παιχνίδι. Μόνο το Σάββατο είχαμε όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεση μας, γιατί την Πέμπτη είχαμε παιχνίδι και δεν μπορούσαν αυτοί που έπαιξαν πολύ να κάνουν ενεργητική προπόνηση. Κάποιος μπορεί να βλέπει μόνο το αποτέλεσμα, αλλά υπάρχει κι άλλα πράγματα. Πρέπει να δούμε το που βρισκόταν αυτή η ομάδα και που βρίσκεται τώρα...
Δε λέω, με πληγώνει η ήττα, αλλά δεν μπορώ να ρίξω ευθύνη στους ποδοσφαιριστές μας. Έχουν γίνει λάθη για να δεχτούμε τρία γκολ, αλλά αυτό συμβαίνει. Η ομάδα δεν έχει συνηθίσει να παίζει με αυτοπεποίθηση. Δεν μπορεί η ΑΕΚ να παίζει με 11 πίσω από τη μπάλα. Δεν μου αρέσει αυτό και σήμερα δεν ήμασταν έτσι.
Σκεφτείτε τι είχε κάνει με τις προηγούμενες ομάδες, τον προηγούμενο μήνα. Κέρδιζε δια περιπάτου. Εμείς, όμως, τους αποτρέψαμε από το να έχουν καλό passing game, όπως στα άλλα παιχνίδια".
"Που ήταν και που είναι..."
"Δεν νομίζω ότι είχαμε κακές εμφανίσεις, ούτε τώρα, ούτε με την Λοκομοτίβ. Άλλο να κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος κι άλλο να κρινόμαστε από την προσπάθεια. Είναι σημαντικό το που ήταν η ΑΕΚ και το που είναι... Δεν είπα ότι φταίει ο προκάτοχος του (σ.σ ερωτήθηκε σχετικά)... Μήπως βλέπετε μια ΑΕΚ που δεν ξέρει πως αγωνίζεται; Χωρίς πλάνο; Που χάνει με κατεβασμένα χέρια; Δεν βλέπω κάτι τέτοιο.

Η ομάδα ήταν σε πολύ χειρότερη κατάσταση και έχει κάνει βήματα προόδου. Θα αποδεχτώ την ήττα, τη θεωρώ δίκαιη με την έννοια ότι δεν υπήρχε κάποιο λάθος του διαιτητή ή κάποιος άλλος παράγοντας που επηρέασε το αποτέλεσμα. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο ο Παναθηναϊκός είναι σε πολύ καλή κατάσταση, όπως πιστοποιούν οι εμφανίσεις και τα αποτελέσματα. Αν είχαμε τραγική εικόνα και μειώναμε με κάποιο φάουλ ή με κόντρα, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Απλά δεν μπορέσαμε στο πρώτο ημίχρονο να είμαστε απειλητικοί στην επίθεση.
Το είχαμε πει και στο ημίχρονο ότι θέλαμε ένα γκολ για να αλλάξουμε την εικόνα του αγώνα. Δεχτήκαμε και τρίτο, αλλά παρόλα αυτά καταφέραμε να αντιδράσουμε"...
"Μας αφήνει γλυκιά στενοχώρια"
Απαντώντας σε ερώτηση για τον Κάλα τόνισε: "Δεν θα αναφερθώ ποτέ ατομικά σε κάποιον παίκτη. Ή να κάνω αρνητική κριτική δημόσια. Η τακτική μου είναι μόνο μέσα από ιδιαίτερες συζητήσεις να προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματα μας. Έχουμε 15 μέρες για αυτό.
Οι αντίπαλοι μας δεν δημιουργούν, δεν μας διαλύουν και έτσι πετυχαίνουν γκολ απέναντι μας. Ευελπιστώ ότι θα το αλλάξουμε. Ατομικά λάθη θα συμβούν και στο μέλλον. Απλά επειδή είμαστε σε μια πολύ μεγάλη ομάδα θα πρέπει να το εξαλείψουμε. Η σημερινή παρουσία μας αφήνει μια γλυκιά στενοχώρια".
Και κατέληξε: "Δεν υπάρχει βατό πρόγραμμα για την ΑΕΚ. Κάθε παιχνίδι για μας είναι πολύ δύσκολο. Αυτό θα πρέπει να είναι το πρώτο που θα διατηρούμε στη σκέψη μας. Όταν αποκτήσει σταθερότητα η ΑΕΚ, τότε θα αποδεχτώ ότι είναι καλή ομάδα. Σίγουρα όμως οι νίκες είναι αυτές που επιλύουν οποιοδήποτε πρόβλημα σε μια ομάδα".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου