ΠΑΕ ΑΕΚ: Άγνοια για σενάρια από το Κατάρ...
Όργια φημών τις τελευταίες ημέρες για επίδοξους αγοραστές της Ένωσης έχει προκαλέσει η προσπάθεια του πρόεδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ, Σταύρου Αδαμίδη, λίγο πριν τη Γενική Συνέλευση της 2ας Δεκεμβρίου, να παρουσιάσει μία αξιόπιστη πρόταση αγοράς του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ από ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Ένα από τα τελευταία σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας ήθελαν εταιρία από το Κατάρ να ενδιαφέρεται για την αγορά της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ. Επί της παρούσης οι διοικούντες την ΑΕΚ δηλώνουν άγνοια.

«Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει προκύψει κάτι περισσότερο από απλές εκδηλώσεις ενδιαφέροντος. Δεν έχουμε ιδέα για εταιρεία από το Κατάρ, εμείς για άλλες εταιρείες ξέρουμε ότι εξετάζουν την προοπτική να αποκτήσουν το 51% της ΑΕΚ», είπε αξιωματούχος της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ.
Η ιστορία με το Κατάρ παραπέμπει σε… «εμπόριο ελπίδας που εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα, όχι αυτά της ΑΕΚ», ήταν το σχόλιο της κιτρινόμαυρης διοίκησης.

Η ΠΑΕ είναι ανοιχτή σε οποιαδήποτε επενδυτική πρόταση δεδομένου ότι τα χρέη της πρέπει να αποπληρωθούν άμεσα. Αυτά αφορούν σε μακροπρόθεσμες οφειλές βάσει των ρυθμίσεων που απορρέουν από την προ επταετίας υπαγωγή της ΠΑΕ στο άρθρο 44 αλλά και σε ανοίγματα προηγούμενων χρήσεων και που συνολικά πλησιάζουν τα 40 εκατ. ευρώ.

«Είμαστε ανοιχτό βιβλίο και ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δει ότι με 15-20 εκατ. ευρώ, η ΑΕΚ αλλάζει αμέσως επίπεδο και προοπτικές. Δεν είναι μεγάλο ποσό για κάποιον που ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και έχει σημαντικά κεφάλαια να επενδύσει ποντάροντας στην ανταποδοτικότητα αυτού του εγχειρήματος», λένε στην ΠΑΕ.

Επιμέλεια: Έλενα Φιντιάνη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου