Παγώνουν ακόμα και οι πιο ψύχραιμοι, μπροστά στα στοιχεία σοκ για την ραγδαία αύξηση, της τάξης του 1000%, των κρουσμάτων AIDS το 2011, στην Ελλάδα. Το 2010 το ποσοστό των κρουσμάτων της ασθένειας έφθανε το 580%.
Ήδη το υπουργείο Υγείας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την δημόσια υγεία όχι μόνο για την χώρα μας, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στα εγκαίνια του Ευρωπαϊκού Γραφείου για τα Μη Μεταδιδόμενα Νοσήματα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), στην Αθήνα, επέστησε την προσοχή για τις μεταδιδόμενες ασθένειες λόγω της παράνομης μετανάστευσης.
Όπως είπε «ξεχασμένες ασθένεις», όπως η ελονοσία και η φυματίωση, κάνουν την επανεμφάνισή τους, ενώ το AIDS παρουσιάζει τρομακτική αύξηση στους χρήστες ναρκωτικών ουσιών. Οι αφορμές του πολλαπλασιασμού των κρουσμάτων του AIDS στην χώρα μας είναι η πορνεία από μη νόμιμα εκδιδόμενες αλλοδαπές και οι σύριγγες των ναρκωτικών.
Από τον Φεβρουάριο ο υπουργός έχει ενημερώσει όλους τους διεθνείς οργανισμούς για το πρόβλημα με τις μεταδιδόμενες ασθένειες, λόγω της παράνομης μετανάστευσης. Ο Ανδρέας Λοβέρδος μπροστά στην έκταση του φαινομένου δεν έκρυψε τα λόγια του: «Εδώ έχουμε εμφάνιση του προβλήματος, το οποίο θα περάσει στην ελληνική οικογένεια και από την Ελλάδα με τη μεταφορά αυτών των ανθρώπων, που είναι ο στόχος τους η υπόλοιπη Ευρώπη».
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός, ο οποίος υπογράμμισε, ότι ο υγειονομικός χάρτης της Ευρώπης θα αλλάξει και αυτή η αλλαγή θα περάσει από την Ελλάδα. «Χτυπάμε μία καμπάνα κινδύνου» τόνισε ο υπουργός Υγείας, καθώς οι μεταδιδόμενες με τις μη μεταδιδόμενες ασθένειες συνδέονται και χρειάζεται απαραίτητα πάνω απ' όλα η ευρωπαϊκή, αλλά και η διεθνής συνεργασία για να αντιμετωπίσουμε το θέμα».
toblogtonkirion

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου