Παρότι η άμυνα της ΑΕΚ προβλημάτισε για ακόμα ένα ματς, τελικά κατάφερε να πάρει τους 3 βαθμούς και να μπει δυναμικά στην έναρξη του πρωταθλήματος (για εκείνη). Σκόρερ του γκολ ο Γρηγόρης Μάκος με εκπληκτικό τελείωμα.Από την άλλη μεριά, ο Εργοτέλης παρουσίασε ένα αξιόλογο σύνολο και σίγουρα με οδηγό την συγκεκριμένη εμφάνιση θα αποτελέσει την έκπληξη του πρωταθλήματος.


Απογοητευμένος με το τελικό σκορ παρουσιάστηκε ο Νίκος Καραγεωργίου. Στις ευκαιρίες που έχασε η ομάδ...

Για ακόμα μια φορά ο Μανόλο Χιμένεθ έστειλε μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας πως η φετινή ομάδα θα κ...


Γήπεδο: ΟΑΚΑ



Διαιτητής/Βοηθοί/4ος: Κομίνης (Θεσπρωτίας)/ Μποζατζίδης (Μακεδονίας), Μαγιάνης (Άρτας)/ Αρετόπουλος (Τρικάλων)



ΑΕΚ (Χιμένεθ): Αραμπατζής, Μανωλάς, Κάλα, Μπέλεκ (73' Βάργκας), Λεονάρντο, Χοσέ Κάρλος (60' Μπερνς), Μάκος, Καράμπελας, Γκούντγιονσεν (67' Λυμπερόπουλος), Γεωργέας, Γκέντσογλου



Πάγκος: Μοσχονάς, Κοντοές, Βάργκας, Μπερνς, Λυμπερόπουλος, Μπουγαϊδης, Κλωναρίδης



Εργοτέλης (Καραγεωργίου): Πίρσον, Γιοβάνοβιτς, Χίμπλινγκερ, Βίσιο, Κουτσιανικούλης, Μπέτο, Ζούνιορ, Μπούντιμιρ, Γιαλούσης, Φραγκουλάκης (67' Καρέλης), Ρομάνο (Χαντί 76')



Πάγκος: Αθανασίου, Κυριακίδης, Καρέλης, Χάντι, Χρυσοφάκης, Σασιασβίλι, Σαρρής



Κίτρινες κάρτες: Γκέντσογλου 76', Αραμπατζής 90'+ - Χαντί 87'



Σκόρερ: Μάκος 31'



Πρώτο ημίχρονο



Με 4-2-3-1 ξεκίνησε η ΑΕΚ με προωθημένο τον Μπέλεκ και πίσω του τον Γκούντι, ενώ για τον Εργοτέλη, ο Καραγεωργίου κατέβασε την ομάδα με διάταξη και 4-1-3-1 με τον Μπούντιμιρ στην κορυφή.



Πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ με τον Μπέλεκ στο 6ο λεπτό, όταν ο Γιοβάνοβιτς έκανε λάθος αφήνοντας την μπάλα να περάσει από πάνω του, με τον επιθετικό της ΑΕΚ να κλέβει την μπάλα στο κέντρο έξω από την περιοχή και με πίεση να πλασάρει, αλλά τελευταία στιγμή ο Πίρσον έδιωξε σε κόρνερ.



Στο πρώτο 15λεπτο η ΑΕΚ πίεζε τον Εργοτέλη για κάποιο λάθος, προκειμένου πετύχει ένα γρήγορο γκολ, αλλά αυτός που έφτασε κοντά στο πρώτο τέρμα ήταν οι Κρητικοί. Συγκεκριμένα στο 14' ο Γκέντσογλου στον χώρο έχασε την μπάλα από αδράνεια, βγήκε μπαλιά προς τον Μπούντιμιρ, με τον Μανωλά όμως να δείχνει ότι ελέγχει και να γυρνάει την μπάλα στον Αραμπατζή με κάκιστη κεφαλιά.



Εκρηκτικό δεκάλεπτο



Ο Μπούντιμιρ βγήκε μόνος του με τον Αραμπατζή αλλά η έκανε ψιλοκρεμαστό πλασέ πάνω από τα δοκάρια. Σε εκείνο το σημείο ο Εργοτέλης πήρε τα πάνω του και δύο λεπτά αργότερα σε αντεπίθεση ο Μπούντιμιρ βγήκε πάλι μόνος του αλλά ο Αραμπατζής σωτήρια έδιωξε πλάγια.



Για περίπου 5 λεπτά η άμυνα της ΑΕΚ έδειξε παγωμένη και σε εκείνο το σημείο, περίπου στο 19ο λεπτό, έκαναν την εμφάνιση τους στο γήπεδο οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας προσπαθώντας με συνθήματα, έξω από το γήπεδο να εμψυχώσουν τον Δικέφαλο.



Παρόλα αυτά η άμυνα της Ένωσης συνέχισε την άσχημη εμφάνιση από το... Βέλγιο. Στο 22' ο Εργοτέλης έχασε και πάλι τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Κόρνερ από τον Ρομάνο, κεφαλιά πάσα στο πρώτο δοκάρι, με τον Μπέτο να έρχεται από πίσω, να πιάνει μόνος του την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.



Στο αμέσως επόμενο λεπτό ήρθε η στιγμή της ΑΕΚ για να απειλήσει τον Εργοτέλη με τον Λεονάρντο. Βαθιά μπαλιά στην επίθεση του δικεφάλου, ο Γκούντγιονσεν έπιασε την κεφαλιά πάσα από την μια πλευρά της περιοχής στην άλλη, με τον Λεονάρντο να κάνει την προβολή προ του Πίρσον, αλλά η μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι.



Στο 28' ο Γκέντσογλου βγήκε στην αντεπίθεση και επιχείρησε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε πήγε στην αγκαλιά του Πίρσον. Η απάντηση των φιλοξενουμένων ήταν άμεση, με τον Μπούντιμιρ να βγαίνει για ακόμα μια φορά τετ α τετ αλλά ο Αραμπατζής και πάλι να σώζει την Ένωση.



Μάκος... ο εκτελεστής







Ο ρυθμός του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλός και η μια φάση διαδεχόταν την άλλη. Έτσι λοιπόν μετά την ευκαιρία του Μπούντιμιρ, ήρθε η απάντηση της ΑΕΚ, η οποία όμως ήταν και γκολ!



Ο Γκούντγιονσεν έβγαλε μπαλιά στον Μάκο στην δεξιά πλευρά, με τον Έλληνα μέσο από τον χώρο του κέντρου να κάνει κούρσα μόνος του, να μπαίνει στην περιοχή του Εργοτέλη και να πλασάρει στον ουρανό των διχτύων γράφοντας το 1-0 στο 31'.



Όπως ήταν αναμενόμενο το γκολ έδωσε δύναμη στους παίκτες της ΑΕΚ που συνέχισαν να πιέζουν και στο 40 έφτασαν πολύ κοντά στον να διπλασιάσουν τα γκολ. Πρωταγωνιστής ο αγνώριστος Λεονάρντο ο οποίος έπιασε ένα σουτ-κεραυνό, η μπάλα χτύπησε και σε κεφάλι αμυντικού του Εργοτέλη και στη συνέχεια χτύπησε στο κάθετο δοκάρι του Πίρσον.



Για ακόμα ένα ματς ο Βραζιλιάνος είναι από τους παίκτες που ξεχωρίζουν και η αριστερή πλευρά της ΑΕΚ είναι και η πιο επικίνδυνη. Μέχρι το τέλος του πρώτου 45λεπτου δεν έγινε κάτι αξιόλογο και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.



Δεύτερο ημίχρονο



Στην επανάληψη οι δύο ομάδες βγήκαν χωρίς αλλαγές, με τον Εργοτέλη να προσπαθεί να πιέσει και να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης. Μέχρι και το 60ο λεπτό ο Εργοτέλης έδειχνε πιο δραστήριος. Προσπαθώντας να ξυπνήσει και να αλλάξει λίγο την ομάδα του ο Μανόλο Χιμένεθ έκανε την διορθωτική κίνηση βγάζοντας τον Κάρλος και βάζοντας στη θέση του τον Μπερνς.



Τα λεπτά περνούσαν και ο ρυθμός του αγώνα δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Παιχνίδι κέντρου χωρίς φάσεις για καμία ομάδα.



Για να δούμε την πρώτη φάση του δευτέρου μέρους, έπρεπε να φτάσουμε στο 68', με τον Κουτσιανικούλη να κάνει κούρσα από τα δεξιά, και να μπαίνει μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε απέκρουσε ο Αραμπατζής ο οποίος με την εμφάνιση του δείχνει να εξασφαλίζει την θέση του βασικού για το ματς με την Ξάνθη την Τετάρτη (21/9).



Η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε δέκα λεπτά αργότερα, όταν ο Λυμπερόπουλος πέρασε από τα δεξιά όποιον βρήκε μπροστά του, έσπασε τη μπάλα στο κέντρο της περιοχής, και ο Γκέτσογλου ερχόμενος από πίσω έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε πάνω στον Χίμπλινγκερ.



Η ΑΕΚ στα τελευταία λεπτά πήρε τον έλεγχο του αγώνα και προσπάθησε να πετύχει το γκολ που θα τελείωνε το ματς. Στο 82' έφτασε πολύ κοντά, όταν μέσα από την περιοχή των φιλοξενουμένων, ο Λύμπε υπό πίεση έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα πήγε πάνω από τα δοκάρια.



Ο δικέφαλος συνέχισε την πίεση και δύο λεπτά αργότερα ο Λεονάρντο βγήκε από τα αριστερά μόνος του, από πολύ πλάγια θέση μπήκε στην περιοχή και επιχείρησε ένα τεχνικό πλασέ με την μπάλα να "γλύφει" το κάθετο δοκάρι.



Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν συνέβη τίποτα αξιόλογο με την Ένωση να κατακτά τους τρεις βαθμούς της νίκης και να ξεπερνάει με επιτυχία το παιχνίδι που ήταν κεκλεισμένων των θυρών.



ΥΓ1: Εμφάνιση βασικού τερματοφύλακα, ήταν η σημερινή για τον Γιάννη Αραμπατζή που κράτησε όρθια την ΑΕΚ σε πολλά σημεία του παιχνιδιού.



ΥΓ2: Ανέτοιμος για ακόμα ένα ματς ο Γκούντγιονσεν.



ΥΓ3: Εξαιρετική παρουσία για τον Εργοτέλη



ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Χιμένεθ: "Πάμε παιχνίδι με παιχνίδι, αυτό είναι το σλόγκαν μας και πρέπει να ξέρουν όλοι, κάθε φορά που πετυχαίνουμε μια νίκη θα είναι με πολλή θυσία, ιδρώτα και κάποιες φορές και αίμα".
Καραγεωργίου: "Φεύγουμε ηττημένοι, ενώ θα μπορούσαμε να φύγουμε νικητές. Αυτό είναι το παιχνίδι".



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου