Η Έλλη Κοκκίνου γεννήθηκε στις 24 Ιουλίου 1970. Είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια. Έχει συνεργαστεί με πάρα πολλούς καλλιτέχνες. Το Σεπτέμβρη το 2007 παντρεύτηκε τον Παναγιώτη Βασιλειάδη. Τον Ιούνιο το 2008 η Έλλη έφερε στον κόσμο τον γιο της, τον Αλέξανδρο. Το 2010 το ζευγάρι χώρισε.Το 1996 η Έλλη ξεκίνησε την καριέρα της από την Sony Music. ΤΟ 1998 κυκλοφόρησε στο εμπόριο το πρώτο της cd single με τίτλο Κάποια μέρα. Το 1999 κυκλοφόρησε το πρώτος της cd με τίτλο Επικίνδυνα παιχνίδια. Το 2000 κυκλοφόρησε το δεύτερο της άλμπουμ με τίτλο Αντρική κολώνια. Μεγάλη επιτυχία έκανε το κομμάτι Πάω πάω. Το 2002 κυκλοφόρησε ένα best of άλμπουμ με τίτλο Παραδίνομαι.

Το 2002 άλλαξε μουσική στέγη και πήγε στη Heaven Music. Όλα της τα τραγούδια ήτανε σε μουσική και στίχους από τον Φοίβο. Το 2003 κυκλοφόρησε το άλμπουμ με τίτλο Στο κόκκινο. Το άλμπουμ έγινε διπλά πλατινένιο και έκανε και μεγάλη επιτυχία και στην Τουρκία. Η Έλλη συνεργάστηκε με τον Γιώργο Μαζωνάκη για το τραγούδι Το Gucci των Masai. Το κομμάτι βρισκότανε στο Ελληνικό top ten για αρκετούς μήνες.

Το 2004 κυκλοφόρησε το Platinum edition. Το άλμπουμ περιείχε όλα τα κομμάτια από το cd "Στο κόκκινο" + 4 καινούργια κομμάτια όπου το ένα από αυτά ήταν σε συνεργασία με τον Γιώργο Τσαλίκη. Το 2005 κυκλοφόρησε ολοκαίνουργιο άλμπουμ με τίτλο SEX το οποίο έγινε χρυσό την ημέρα που κυκλοφόρησε. Το 2006 το άλμπουμ επανακυκλοφόρησε με τίτλο Κι άλλο: Platinum edition με επιπλέον 4 καινούργια κομμάτια. Το ένα από αυτά ήτανε η συνεργασία της με τον Θάνο Πετρέλη με τίτλο Αδιάφορος. Επίσης υπήρχε και το κομμάτι Sex σε γαλλική version.
Το 2007 έφυγε μακριά από τη Heaven Music, σταματώντας τη συνεργασία της με τον Φοίβο. Πήγε στη Sony Music. Εκείνη τη χρονιά κυκλοφόρησε το άλμπουμ με τίτλο Ειλικρινά. Το κομμάτι Λυπάμαι ειλικρινά βρισκότανε στη 2η θέση των ραδιοφώνων για αρκετούς μήνες.

Το 2008 η Έλλη βρισκόταν στο στούντιο και άρχισε την προετοιμασία για το καινούργιο cd που θα κυκλοφορούσε την άνοιξη το 2009. Την επιμέλεια του καινούργιου άλμπουμ της Έλλης θα είχε ο Γιώργος Θεοφάνους. Την ίδια χρονιά ηχογράφησε το τραγούδι Μην τα παρατάς για την ταινία "Ο Ηλίας του 16ου".Η Έλλη συνέχιζε τις προετοιμασίες για το καινούργιο της cd. Κυκλοφόρησε το τραγούδι Δεμένες για την ταινία Η Μπάρμπι και το Διαμαντένιο κάστρο. Το 2009 κυκλοφόρησε το πρώτο της cd single από το καινούργιο της άλμπουμ με τίτλο Πάμε Ξανά σε μουσική του Δημήτρη Κοντόπουλου και σε στίχους της Αλεξάνδρας Ζάκκα.

Τον Νοέμβριο 2009 αποφάσισε να φύγει από την Sony Music και ακολούθησε τον Φοίβο, ο οποίος αποχώρησε από την Heaven Music, στη δική του εταιρεία με τίτλο The Spicy Effect. Έτσι δεν κυκλοφόρησε το καινούργιο cd της Έλλης. Το 2010 η Έλλη συνεργάστηκε με τον Υποχθόνιο για το κομμάτι Όντως.



Albums

1999: Επικίνδυνα παιχνίδια
2000: Αντρική Κολόνια
2002: Παραδίνομαι (Best of)
2003: Στο κόκκινο
2004: Platinum edition
2005: SEX
2006: Kι άλλο: Platinum edition
2007: Ειλικρινά

ELLI KOKKINOU VIDEO

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου