Το προχθεσινό φιλικό κόντρα στην αδύναμη Οντράντσι του Τόπλιτσε δεν συνιστά... αποκαλυπτήρια για την ΑΕΚ. Οπως κάθε πρώτο φιλικό προετοιμασίας, έτσι και αυτό είχε περισσότερο το χαρακτήρα ξεμουδιάσματος, για να ξεφύγουν λίγο οι παίκτες από τη ρουτίνα των καθημερινών προπονήσεων.

Αυτό που φαίνεται πάντως τόσο από τις καθημερινές προπονήσεις όσο και με βάση τη διάταξη στην οποία παρέταξε τους παίκτες του ο 47χρονος τεχνικός στο προχθεσινό φιλικό είναι πως θέλει να αφομοιώσουν οι «κιτρινόμαυροι» όσο καλύτερα μπορούν το σύστημα 4-2-3-1 που μεταλλάσσεται και σε 4-4-2 με ρόμβο.

Προφανώς και ανάλογα με τον αντίπαλο το σύστημα αλλάζει και προσαρμόζεται στα εκάστοτε δεδομένα. Ωστόσο ο Χιμένεθ έχει στο μυαλό του πως με τους Εϊντουρ Γκουντγιόνσεν και Στιβ Μπέλεκ πλέον η ΑΕΚ διαθέτει δύο καθαρά σέντερ φορ που ξέρουν τη θέση. Επιπλέον, η παρουσία του Χοσέ Κάρλος που αγωνίζεται τόσο σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον επιθετικό όσο και στα άκρα φαντάζει δυνατή να του λύσει τα χέρια στον τομέα της ανάπτυξης και της σωστής τροφοδότησης του σέντερ φορ.

Ομως δεν αρκείται μόνο σε αυτό και δεν είναι τυχαίο πως ζητάει διαρκώς την ανάπτυξη από τα άκρα, να ανεβαίνουν τα μπακ και να ολοκληρώνουν τις επιθέσεις με σέντρα στη μικρή περιοχή για να τροφοδοτείται το σέντερ φορ και να τελειώνει τη φάση.

Βεβαίως, ακόμα χρειάζεται αρκετή δουλειά, τα πόδια είναι βαριά και κουρασμένα, αλλά φαίνονται καθημερινά η διάθεση και η θέληση που υπάρχει απ' όλους ώστε η ΑΕΚ να χτιστεί σταδιακά και να αγωνίζεται βάσει των οδηγιών του προπονητή της.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου