Ο Μπέλεκ άνοιξε λογαριασμό στο 1-1 με τη Ραντ για την ΑΕΚ, η οποία έδειξε και πάλι κάποια θετικά αλλά και αρνητικά στο παιχνίδι της. Έπαιξε ο Γκούντγιονσεν, ξεχώρισε ο Κάρλος.Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ΑΕΚ με 4-2-3-1 και είχε ξανά τον Γκούντγιονσεν βασικό. Κάτω από τα δοκάρια ο Αραμπατζής, αριστερό μπακ ο Καράμπελας, δεξιά ο Γεωργέας, στόπερ οι Μανωλάς-Δέλλας, δίδυμο στα χαφ οι Μάκος-Γκέντσογλου, με τον Κάρλος δεξί εξτρέμ, τον «Γκούντι» αριστερά και τον Λυμπερόπουλο ως ελεύθερο πίσω από τον προωθημένο Μπέλεκ.
Η Ένωση έδειξε διάθεση από το ξεκίνημα της αναμέτρησης να πάρει τον έλεγχο και να κάνει παιχνίδι, πιέζοντας την Ραντ. Οι κιτρινόμαυροι ήταν κινητικοί και κυρίως ο Κάρλος, ο οποίος πολλές φορές άφηνε τη θέση του και πήγαινε στον άξονα για να πάρει την μπάλα και να φτιάξει παιχνίδι. Ο Χιμένεθ κάποια στιγμή άλλαξε πλευρές στους Κάρλος και Γκούντγιονσεν αλλά ο Ισλανδός επανήλθε αριστερά και ο Ισπανός έπαιζε πολύ στον άξονα, παίρνοντας συνεχώς πρωτοβουλίες.
Το πρόβλημα, πάντως, στη δημιουργία κλασικών ευκαιριών επανήλθε, μετά τα τέσσερα χαμένα τετ α τετ με την Καραμπούκσπορ. Η ΑΕΚ είχε την υπεροχή, ήταν συνεχώς μπροστά αλλά δεν μπορούσε να ανοίξει την άμυνα της Ραντ, που ήταν συνεχώς πίσω και απλά έψαχνε τις αντεπιθέσεις. Οι Σέρβοι, πάντως, από το... πουθενά το έβαλαν το γκολ στο 22' με τον Στοΐκοβιτς, που εκμεταλλεύτηκε το λάθος των Αραμπατζή (κυρίως) και Δέλλα.
Η απάντηση της Ένωσης ήρθε στο 33' με ωραία κεφαλιά του Μπέλεκ, που επικράτησε άνετα στην εναέρια μονομαχία χάρη στη δύναμη του, μετά από σέντρα του Καράμπελα. Το 1-1, πάντως, δεν άλλαξε ως το τέλος του ημιχρόνου, με τον Χιμένεθ να αναγκάζεται και σε μια αλλαγή καθώς ο Καράμπελας δέχθηκε ένα χτύπημα (δεν είναι κάτι σοβαρό) και αντικαταστάθηκε στο 44' από τον Εγγλέζου.
Ουσιαστικά τα θετικά στοιχεία της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο ήταν το γεγονός ότι εξαρχής έκανε σαφές πως αυτή είναι η ομάδα που θέλει να κάνει παιχνίδι, ενώ κυκλοφορούσε και σχετικά καλά την μπάλα. Παράλληλα, δεν επέτρεψε στον αντίπαλο να κάνει ευκαιρίες (το γκολ της Ραντ μπήκε από ατομικό λάθος). Το αρνητικό, η δυσκολία στο να ανοίξει η αντίπαλη άμυνα με οργανωμένες προσπάθειες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου