Εφαρμόζετε σωστά τη μάσκαρα σας; Για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα δεν αρκεί να έχετε την τέλεια μάσκαρα, πρέπει και να τη φοράτε σωστά.Ξεκινήστε έχοντας καθαρές, στεγνές βλεφαρίδες και ακολουθήστε τα παρακάτω.
• Αν έχετε αγοράσει πρόσφατα μάσκαρα, θα προσέξατε ότι τις πρώτες φορές που την χρησιμοποιήσατε η υφή της ήταν αρκετά πιο αραιή και είχε την τάση να «τρέχει». Για να αποφύγετε αυτό το εφέ, πριν την χρησιμοποιήσετε στα βλέφαρα, ταμπονάρετε ελαφρά το βουρτσάκι με μία χαρτοπετσέτα. Μην ανησυχείτε για την «σπατάλη» αυτή αφού η μάσκαρα ούτως ή άλλως πρέπει να αντικαθίσταται κάθε 3 με 6 μήνες για να μη μαζεύονται μικρόβια τα οποία μπορούν να προκαλέσουν μολύνσεις στα μάτια.
• Απλώστε την μάσκαρα από την βάση της βλεφαρίδας προς την άκρη και προς τα έξω. Αν τυχόν κολλήσουν και χρειάζεται να τις διαχωρίσετε, χρησιμοποιήστε το ειδικό χτενάκι
• Καθώς την εφαρμόζετε –πάντα από τη βάση προς τις άκρες- μπορείτε να κάνετε μικρές ζικ-ζακ κινήσεις για να καλυφθούν περιφερειακά οι βλεφαρίδες. (θυμηθείτε τη γενιά των μάσκαρα με δόνηση που είχε ακριβώς αυτό το σκοπό).• Το βασικό είναι οι βλεφαρίδες σας να φαίνονται όμορφες και όχι «ξύλινες» και άκαμπτες. Γι' αυτό μην φοράτε μάσκαρα μόνο στις άκρες γιατί «τις κάνετε να φαίνονται σαν κλαδιά» όπως έχει πει ο make-up artist Δημήτρης Γιαννέτος.
• Αν θέλετε περισσότερο όγκο και ένταση στις βλεφαρίδες σας, αφού περάσετε την πρώτη στρώση στις άνω και κάτω βλεφαρίδες, περάστε και μία στρώση στην εσωτερική πλευρά των βλεφαρίδων. Όταν στεγνώσει, περνάτε κανονικά την δεύτερη στρώση.
• Για να πετύχετε σαγηνευτικό, αισθησιακό βλέμμα, «περάστε αρχικά μία στρώση καφέ μάσκαρα στις άνω και κάτω βλεφαρίδες και στο τελείωμα περάστε μία στρώση μαύρη μάσκαρα μόνο στις πλαϊνές βλεφαρίδες» όπως προτείνει ο make-up artist Γιάννης Μαρκετάκης.
• Τέλος, αν είστε κουρασμένες ιδίως, μη φοράτε μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες «γιατί βαραίνει το βλέμμα και φαίνεστε ακόμη πιο κουρασμένη» όπως λέει ο ο make-up artist Γρηγόρης Πυρπύλης.
quenn-gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου