Η Ένωση σκαρφάλωσε άνετα στη 2η θέση της βαθμολογίας, αλλά το κέρδος ήταν διπλό, καθώς εκτός από το τρίποντο απέναντι στον Παναιτωλικό (2-0), βρήκε και το...
χαμένο σέντερ φορ, με τον Τζιμπούρ να οργιάζει στο μισάωρο που αγωνίστηκε. MVP και σκόρερ ξανά ο Γιόχανσον, το άλλο γκολ ο Πλατέλλας.

Την δεύτερη διαδοχική νίκη που αναζητούσε για να σκαρφαλώσει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας βρήκε σχετικά εύκολα η ΑΕΚ απέναντι στον Παναιτωλικό (2-0). Παίζοντας καλά στο πρώτο ημίχρονο και... ζωντανεύοντας με τις αλλαγές στο δεύτερο, η Ένωση πέτυχε από ένα γκολ σε κάθε 45λεπτο και πρόσθεσε στο... σακούλι της ακόμη τρεις βαθμούς.


Ωστόσο, εξίσου σημαντικό κέρδους με τη νίκη, ήταν και η εντυπωσιακή... επανεμφάνιση του Ράφικ Τζιμπούρ. Μετά τη χρησιμοποίησή του για λίγα λεπτά απέναντι στον Πανθρακικό, ο Γκουστάβο Πογιέτ έριξε τον Αλγερινό επιθετικό στο παιχνίδι στο τελευταίο του μισάωρο και... έκανε όργια. Σφράγισε τη νίκη της ΑΕΚ, προσφέροντας έτοιμο γκολ στον Πλατέλλα (2-0), ανάγκασε τον Κυριακίδη σε σπουδαία απόκρουση όταν λίγο αργότερα απείλησε ο ίδιος με κεφαλιά, ενώ στο τέλος κέρδισε και πέναλτι που, αν και ο κόσμος φώναζε ρυθμικά το όνομά του, εκτέλεσε άστοχα ο Μάνταλος.

Μέχρι την στιγμή της εισόδου του Τζιμπούρ στο γήπεδο, για την ΑΕΚ τη διαφορά είχε κάνει για ακόμη ένα παιχνίδι ο Γιάκομπ Γιόχανσον. Όντας ξανά ο MVP της Ένωσης, ο Σουηδός μέσος τα έκανε όλα: έκοψε τα πάντα στην άμυνα, έφτιαξε φάσεις για τους συμπαίκτες του και πέτυχε γκολ σε δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι, ανοίγοντας στην Ένωση το δρόμο για την επικράτηση.

Προβάδισμα με Γιόχανσον

Το παιχνίδι άρχισε με τον Παναιτωλικό να στήνεται καλά στο γήπεδο, να κρατάει κοντά τις γραμμές του και να κλείνει σωστά τους... διαδρόμους. Η ΑΕΚ είχε τη κατοχή της μπάλας και ακόμη και όταν την έχανε, την ανακτούσε άμεσα, όμως της πήρε χρόνο για να... ζεσταθεί και να βρει τρόπους να απειλήσει το αντίπαλο τέρμα.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήρθε στο 11', όταν έπειτα από φάση διαρκείας ο Μπαρμπόσα έκανε μια σέντρα από δεξιά και ο Γιόχανσον έκανε ένα σουτ στην κίνηση, χωρίς όμως να βρει στόχο. Τέσσερα λεπτά αργότερα η ΑΕΚ έχασε σπουδαία ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Γκάλο βρήκε τον Γιόχανσον μέσα στην, εκείνος γύρισε με τη μία, ο Αραβίδης βρέθηκε φάτσα με τον Κυριακίδη, όμως με πλασέ έστειλε τη μπάλα να περάσει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι.

Στο 19' ο Μπουονανότε έκανε κάθετη μπαλιά στον Ντίντακ, εκείνος μπήκε στην περιοχή από αριστερά, όμως το σουτ του έφυγε άουτ. Η επόμενη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήταν στο 31', όταν ο Σιμόες βρήκε εξαιρετικά τον Αραβίδη με μια βαθιά μπαλιά, όμως η κεφαλιά του -απέναντι από τον Κυριακίδη- πέρασε άουτ. Στο επόμενο λεπτό ο Παναιτωλικός έκανε την πρώτη του τελική, με ένα σουτ του Πάουλο που πέρασε πάνω από το δοκάρι του Μπαρόχα.

Τελικά, η... κιτρινόμαυρη πολιορκία απέφερε καρπούς ένα λεπτό πριν «βγει» το πρώτο ημίχρονο, καθώς η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε ένα από τα πολλά στημένα που κέρδισε. Ο Μάνταλος εκτέλεσε ένα κόρνερ από αριστερά, ο Γιόχανσον πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και έστειλε τη μπάλα στην κλειστή γωνία του Κυριακίδη, ο οποίος δεν είχε και πολλά περιθώρια αντίδρασης...

Όργια Τζιμπούρ

Στην επανέναρξη φάνηκε αμέσως ότι η ΑΕΚ είχε χάσει τον ρυθμό της. Ο Παναιτωλικός από την πλευρά του, επιδίωξε να πάρει περισσότερο τη μπάλα στα πόδια του, προσπάθησε να κερδίσει λίγα μέτρα στο γήπεδο, όμως χωρίς να ανοίξει πολύ τις γραμμές του και να επιστρέψει στην Ένωση να βρει διαδρόμους για να βγάλει αντεπιθέσεις. Κάτι που ανάγκασε τον Πογιέτ να προχωρήσει σε αλλαγές, προκειμένου να φρεσκάρει την επίθεσή του.

Και οι δύο ποδοσφαιριστές που ήρθαν από τον πάγκο, ο Πλατέλλας και ο Τζιμπούρ, συνεργάστηκαν άψογα στην πρώτη φάση της ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος για να τελειώσουν το ματς. Στο 74' ο Τζιμπούρ υποδέχθηκε με εξαιρετικό κοντρόλ μια βαθιά μπαλιά και έκανε μια καταπληκτική παράλληλη μπαλιά από αριστερά, με τον Πλατέλλα να σκοράρει από κοντά με προβολή για το 2-0.

Τέσσερα λεπτά αργότερα οι δύο τους συνεργάστηκαν ξανά, με τον Πλατέλλα να βγάζει κάθετη για τον Τζιμπούρ, εκείνος έκανε ένα τακουνάκι που έφερε τον Μάνταλο σε θέση τετ α τετ με τον Κυριακίδη, όμως ο αρχηγός της ΑΕΚ δεν κατάφερε να τον νικήσει στο πλασέ. Στο 89' ο Τζιμπούρ βρέθηκε και σε ρόλο εκτελεστή, καθώς έπειτα από φάουλ του Μάνταλου, πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής, όμως ο Κυριακίδης έκανε εντυπωσιακή απόκρουση. Το ίδιο έκανε στην επόμενη φάση και σε κεφαλιά του Γιόχανσον.

Στις καθυστερήσεις ο Τζιμπούρ προσέθεσε στο ενεργητικό του και ένα κερδισμένο πέναλτι, καθώς μπήκε στην περιοχή και ο Μάκος τον πάτησε από πίσω. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μάνταλος, την ίδια ώρα που ο Αλγερινός άκουγε τον κόσμο να φωνάζει ρυθμικά το όνομά του (για να χτυπήσει εκείνος το πέναλτι). Ο αρχηγός της ΑΕΚ δεν κατάφερε να κερδίσει τον Κυριακίδη, με τον Τζιμπούρ να σπεύδει να τον αγκαλιάσει λίγο πριν ακουστεί το τελικό σφύριγμα του Γιάχου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ): Μπαρόχα, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Άρθο (85' Λαμπρόπουλος), Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπουονανότε (60' Πλατέλλας), Μπαρμπόσα, Αραβίδης (68' Τζιμπούρ).

Παναιτωλικός (Γιάννης Μαντζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας (80' Ζαρκάδας), Κούσας, Μάκος, Μάρτιν, Παπάζογλου, Μάρκος Πάουλο, Ουάρντα (68' Κουτρουμάνος), Βιγιαφάνες, Κάπελ (57' Ρουσκουγιέδα), Μαρκόφσκι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου