Aντιδράσεις πολιτών με προσφυγή (;) στο ΣτΕ!Στο επίκεντρο βρίσκεται και πάλι το γήπεδο της ΑΕΚ, με κίνηση πολιτών κατά του ρυθμιστικού σχεδίου που συμπεριλαμβάνει την κατασκευή της Αγια-Σοφιάς

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΑΠΠΑΣ
Ενας κακός χαμός έχει προκληθεί από χθες το μεσημέρι με τη φημολογούμενη κίνηση πολιτών κατά του γηπέδου της ΑΕΚ μέσω μπαράζ δημοσιευμάτων σε τοπικές ιστοσελίδες ενημέρωσης της Νέας Φιλαδέλφειας.Μία είδηση που αναπαράχθηκε από όλα τα μέσα, αλλά ουδείς γνωρίζει επακριβώς αν ισχύει ή όχι. Το «Goal» έψαξε και έμαθε ότι περίπου 20 πολίτες, κάποιοι εκ των οποίων δεν είναι κάτοικοι ούτε της Νέας Φιλαδέλφειας ούτε της Νέας Χαλκηδόνας, υποστηρίζουν ότι κατέθεσαν μία αίτηση κατά του άρθρου 42 του νόμου 4277/14 που έχει προχωρήσει στον αποχαρακτηρισμό του άλσους και στην τροποποίηση του Ρυμοτομικού Σχεδίου.Μεταξύ άλλων στο νομικό αυτό έγγραφο, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, των οποίων τα ονόματα δεν γνωρίζουμε, κάνουν λόγο για αντισυνταγματικότητα των σχετικών διατάξεων και ζητάνε να μην ισχύσει ο νέος ρυθμιστικός νόμος και να μην παραχωρηθούν τα έξι στρέμματα στην ΑΕΚ για την ανέγερση του σπιτιού της. Ολα αυτά, βέβαια, σε προφορικό επίπεδο και χωρίς να υπάρχει κάποιο επίσημο έγγραφο που να το αποδεικνύει.

Προπόνηση με «τίγρη» η ΑΕΚ
Μέχρι και χθες το βράδυ, στην ΑΕΚ δεν είχαν καμία επίσημη ή ανεπίσημη ενημέρωση για κάποια τέτοια εξέλιξη. Ωστόσο δεν απέκλειαν τίποτε, αφού είναι προετοιμασμένοι εδώ και αρκετό καιρό για τη συγκεκριμένη κίνηση λόγω και της στάσης που έχει διατηρήσει ο δήμαρχος της πόλης Αρης Βασιλόπουλος όλο αυτό το διάστημα με επίσημες τοποθετήσεις του.
Η προσπάθεια της ΑΕΚ για την απόκτηση της οικοδομικής άδειας θα συνεχιστεί και μετά τις χθεσινές εξελίξεις είναι δεδομένο πως θα ενταθεί, με στόχο να δοθεί ένα τέλος σ' αυτό το τεράστιο ζήτημα.

Η γνώση και η άγνοια του δημάρχου
Η χρονική στιγμή που επέλεξε ο Αρης Βασιλόπουλος να τοποθετηθεί για το γήπεδο της ΑΕΚ φαίνεται πως έχει άμεση σχέση με την κίνηση πολιτών για προσφυγή στη ΣτΕ. Με δηλώσεις του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας τόνισε πως δεν δέχεται την παραχώρηση δασικής έκτασης στην ΑΕΚ για την κατασκευή της «Αγια-Σοφιάς», ότι είναι προκλητικό αυτήν την εποχή να δίνονται 20 εκατομμύρια σε ανώνυμες εταιρείες και υποστήριξε ότι θα εξετάσει όλες τις πιθανότητες προκειμένου να υπερασπιστεί το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον.

Λίγες ώρες μετά κυκλοφόρησε το «νέο» της προσφυγής, με τον ίδιο να διατυμπανίζει πως δεν γνωρίζει τίποτα και πως εάν γίνει προσφυγή από την πλευρά του δήμου θα προκύψει έπειτα από δημόσια διαβούλευση. Ουσιαστικά, ο Βασιλόπουλος διατηρεί την αρχική του στάση και συνεχίζει να δημιουργεί ζητήματα στη συνεργασία του με τους ανθρώπους που έχουν αναλάβει να φέραν εις πέρας την ανέγερση του νέου γηπέδου της Ενωσης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου