Τα αρνητικά μηνύματα που λαμβάνει η ΑΕΚ από τη νέα δημοτική αρχή Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας είναι αρκετά και τις τελευταίες ημέρες βγήκε στην επιφάνεια ακόμα ένα που ενισχύει τη συγκεκριμένη στάση του Αρη Βασιλόπουλου και των συνεργάτων του. Το τελευταίο (χρονικά) εμπόδιο αφορά την έγκριση της υψομετρικής μελέτης, η οποία καθυστερεί πέραν του φυσιολογικού από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και δημιουργεί ζητήματα στη σχέση συνεργασίας των δύο πλευρών.
Στις 28 Αυγούστου η Δικέφαλος ΑΕ κατέθεσε στον δήμο υψομετρική μελέτη των περιμετρικών οδών (πεζοδρόμων) του ΟΤ 295 του δήμου, σύμφωνα με τον ν. 4277/2014 άρθρο 42 και την επομένη (29 Αυγούστου) τα σχέδια της υψομετρικής μελέτης, με σκοπό την έγκρισή τους. Μετά από αρκετές ημέρες διεργασιών, η διοίκηση Βασιλόπουλου, με έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, που υπογράφει ο αντιδήμαρχος Τ.Υ. Ιωάννης Καλαμπόκης, ζητάει από την εταιρεία μια σειρά νέων μελετών και νέων σχεδίων (και δεν είναι λίγα), προκειμένου να εγκρίνει τη μελέτη.
Μία κίνηση που φανερώνει την πρόθεση της νέας διοίκησης για διαρκή παρεμβολή στη συγκεκριμένη διαδικασία, με σκοπό αυτή να καθυστερήσει ή να μην ολοκληρωθεί. Σημαντικό επίσης και το γεγονός πως το τρισέλιδο έγγραφο-απάντηση προς τη Δικέφαλος ΑΕ κυκλοφόρησε σε ιστοσελίδες που ασχολούνται με τα καθημερινά ζητήματα της πόλης, μέσω του συντονιστικού Κατοίκων Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας. Δηλαδή, οι αρμόδιες υπηρεσίες χορήγησαν σε έναν φορέα, για τον οποίον κανείς δεν γνωρίζει τίποτα, ένα επίσημο έγγραφο αλληλογραφίας και ο οποίος μάλιστα δεν έχει κανένα έννομο συμφέρον από την όλη διαδικασία κατασκευής της «Αγια-Σοφιάς».
Στο τέλος, μάλιστα, ο δήμος επισημαίνει ότι αρμόδια όργανα για την έγκριση της μελέτης (αφού σταλούν όλα αυτά τα έγγραφα που ζητάει) είναι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και το δημοτικό συμβούλιο του δήμου.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ & ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΑΠΠΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου