H epistrofh ellhnikoi ypotitloi video Η Επιστροφή 2015 greek subs The Revenant
«Η Επιστροφή» όμως, όπως μεταφράζεται το "The Revenant", μπορεί να είναι σημείο-σταθμός στην πορεία του Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Κι αυτό γιατί φέτος, έχοντας ήδη κερδίσει τη Χρυσή Σφαίρα, θεωρείται -δικαίως- το μεγάλο φαβορί για το πρώτο του Όσκαρ!
Το όνομα Λεονάρντο Ντι Κάπριο είναι τόσο εύηχο, που πολλοί θα σκεφτόμασταν ότι πρόκειται για καλλιτεχνικό ψευδώνυμο. Παρόλα αυτά είναι το πραγματικό του, καθώς ο πατέρας του, Τζορτζ Ντι Κάπριο, ήταν μισός Ιταλός και μισός Γερμανός. Ο ίδιος ονομάστηκε Λεονάρντο γιατί η Γερμανίδα μητέρα του ένιωσε την πρώτη του κλωτσιά, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, καθώς έβλεπε έναν πίνακα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι! Ο ίδιος πάντως σε συνέντευξη του δήλωσε ότι είναι και μισός Ρώσος, καθώς η γιαγιά του, από την πλευρά της μητέρας του, γεννήθηκε ως Γιελένα Σμίρνοβα στη Ρωσία.
Η καριέρα του Ντι Κάπριο είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους, όπως και οι οικολογικές και φιλανθρωπικές του δράσεις - εξίσου γνωστές είναι και οι κατακτήσεις του σε παγκοσμίου φήμης μοντέλα. Η κατάκτηση όμως που του λείπει είναι διαφορετικής φύσεως και αφορά το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο των Όσκαρ. Κι αυτό γιατί μετρά ήδη τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες: η πρώτη ήταν το 1994 στην κατηγορία Β' Ανδρικού με το «Τι βασανίζει τον Γκίλμπερτ Γκρέιπ» και στη συνέχεια στην κατηγορία Α' Ανδρικού με τις ταινίες "The Aviator" το 2004, «Ματωμένο Διαμάντι» το 2006 και «Ο λύκος της Wall Street» το 2013.

Οι οιωνοί φέτος είναι θετικοί, καθώς η κατάκτηση της Χρυσής Σφαίρας θεωρείται προπομπός για το τι θα ακολουθήσει στα Όσκαρ. Μέχρι στιγμής βέβαια, το παρελθόν του Ντι Κάπριο δεν τους δικαιώνει, καθώς και με τα "The Aviator" και «Ο λύκος της Wall Street» είχε ξανακερδίσει το συγκεκριμένο βραβείο. Στο τέλος όμως είδε ισάριθμες φορές άλλον συνάδελφό του να πανηγυρίζει, και συγκεκριμένα τον Τζέιμι Φοξ το 2004 για την ταινία "Ray" και τον Μάθιου Μακόναχι το 2013 για το "Dallas Buyers Club".
«Η Επιστροφή» πάντως, εκτός της υποψηφιότητας του Ντι Κάπριο στην κατηγορία Α' Ανδρικού ρόλου, οδηγεί συνολικά την κούρσα των Όσκαρ. Συγκέντρωσε τις περισσότερες υποψηφιότητες, συνολικά 12 στον αριθμό, στις κατηγορίες Καλύτερη Ταινία, Β' Ανδρικού ρόλου, Σκηνοθεσίας, Φωτογραφίας, Μοντάζ, Οπτικών Εφέ, Κοστούμια, Μακιγιάζ, Μοντάζ Ήχου και Σχεδιασμού Παραγωγής.
Επειδή μάλιστα χθες το βράδυ βρεθήκαμε στην επίσημη πρεμιέρα της ταινίας, που διοργανώθηκε από τα κανάλια Novacinema, δηλώνουμε εντυπωσιασμένοι. Για να αποφύγουμε τα spoilers, θα αρκεστούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ότνως πρόκειται για την ταινία της χρονιάς και πως δεν πρέπει να τη χάσεις με τίποτα. Αν ωστόσο δεν είσαι του σινεμά, θα χρειαστεί να κάνεις λίγη υπομονή μέχρι να προβληθεί στα κανάλια Novacinema, ένα χρόνο πριν από οποιοδήποτε άλλο κανάλι!
VIDEO

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου