ΦΟΝΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 1-2-3-4-5 MEGA FONIKA MYSTIKA EPISODIA 1-2-3-4-5

EPISODE 001 ΤΡΙΤΗ 10/11/2015
Περίληψη: Η ευτυχία της Φωτεινής και του Θωμά διαταράσσεται όταν ο γιος τους, το μεγαλύτερο από τα τέσσερα παιδιά τους, αρχίζει να παρουσιάζει προβληματική συμπεριφορά.
Η κατάσταση στην οικογένεια της Φωτεινής και του Θωμά ξεφεύγει από τον έλεγχο και o γιός μέρα με τη μέρα μετατρέπεται σε βίαιο τύραννο, μια κινούμενη απειλή. Οι σχέσεις διαταράσσονται. Ο φόβος και η ντροπή κυριεύει την καθημερινότητα και τα «φονικά μυστικά» κλειδαμπαρώνονται πίσω από τις ερμητικά κλειστές πόρτες του σπιτιού τους. Ο πατέρας είναι αυτός που αναλαμβάνει να λυτρώσει την οικογένεια και να δώσει τέλος στον κύκλο της βίας που επικρατεί μέσα στο σπίτι του.
Πώς η πατρική αγάπη μετατρέπεται σε φονικό όπλο; Πώς το στίγμα συνοδεύει την ψυχική διαταραχή; Ποια είναι τα σημάδια και πώς ο ρόλος της οικογένειας καθορίζει τις εξελίξεις;
Απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα δίνουν η Φωτεινή Τσαλίκογλου, συγγραφέας, καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και η Μυρσίνη Κωστοπούλου, κλινική ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια.

EPISODE 002 ΤΡΙΤΗ 17/11/2015
Περίληψη: Την ιστορία του Λάμπρου και της Σοφίας, ενός συνηθισμένου ζευγαριού που πίσω από τις κλειστές πόρτες του σπιτιού του κρύβει ένα δράμα, θα παρακολουθήσουμε στην εκπομπή «Φονικά Μυστικά» με την 'Αννα Δρούζα.
Ο Λάμπρος, ένας φαινομενικά φυσιολογικός άνθρωπος γίνεται εγκληματίας ακολουθώντας τις φωνές των δαιμόνων του. Η Σοφία, η γυναίκα που τον στήριξε όσο κανείς, γίνεται ο εχθρός που πρέπει να πεθάνει.
Πώς η ψυχική νόσος επηρέασε τη συμπεριφορά του Λάμπρου και τον έσπρωξε εκτός ορίων; Τι είναι οι ακουστικές ψευδαισθήσεις και τι ρόλο έπαιξε το περιβάλλον στην εκδήλωση της νόσου;
Απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα δίνουν ο Αθανάσιος Δουζένης Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχιατρικής-Ψυχιατροδικαστικής, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ και η Γεωργία Καλέμη, Κλινική Ψυχολόγος, ΠΓΝ Αττικόν.

EPISODE 003 ΤΡΙΤΗ 24/11/2015
Περίληψη: Την τραγική ιστορία της Γωγώς, μιας νεαρής κοπέλας, που βίωσε στην άγουρη ηλικία των παιδικών χρόνων την εγκατάλειψη από τη μητέρα και την κακοποίηση από τον αλκοολικό πατέρα και τον αδελφό της, θα παρουσιάσει η εκπομπή «Φονικά Μυστικά» με την 'Αννα Δρούζα.
Η μύηση της Γωγώς στον κόσμο των ναρκωτικών, η πορ νεία, το AIDS αλλά και η φυλακή είναι η συνέχεια της ζωής της. Η ίδια ζει μια ζωή διαλυμένη, που κινείται έξω από τα όρια. Είναι μια προσωπικότητα εύθραυστη και ευάλωτη που αναζητά απελπισμένα τη βοήθεια ενός ανθρώπου που δεν θα την εκμεταλλευτεί, δεν θα την προδώσει. Την εξέλιξη της ιστορίας καθορίζουν η πολύτιμη σχέση με μια συγκρατούμενη της και μια μεγάλη ανατροπή.
Τι είναι η μεθοριακή διαταραχή προσωπικότητας; Πίσω από πόσες κλειστές πόρτες τη συναντάμε; Πώς μια τέτοια προσωπικότητα βιώνει την κάθε στιγμή της ζωής; Τι είναι οι παρορμητικές ή εξαρτητικές συμπεριφορές και πώς καθορίζουν τα όρια στη ζωή και τις σχέσεις τους;
Απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα δίνουν ο Γιώργος Τζεφεράκος, ψυχίατρος - Πρόεδρος Κλάδου Ψυχιατροδικαστικής της Ε.Ψ.Ε, ο Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου, ψυχίατρος και ο Κωνσταντίνος Κοκκώλης, Αν. Διευθυντής Εφαρμογής Προγραμμάτων ΟΚΑΝΑ.

EPISODE 004 ΤΡΙΤΗ 1/12/2015
Περίληψη: Την ιστορία της Καίτης και του Πέτρου, οι οποίοι μετά από σχέση πολλών ετών, βρίσκονται σε αδιέξοδο θα παρουσιάσει η εκπομπή «Φονικά Μυστικά» με την 'Αννα Δρούζα.
Ο γάμος της Καίτης και του Πέτρου, μετά από σχεδόν δυο δεκαετίες, κρέμεται πλέον από μια κλωστή. Ο Πέτρος είναι έτοιμος να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή του και η Καίτη αγωνίζεται να τον κρατήσει με κάθε τρόπο κοντά της. Δεν μπορεί να δεχτεί ότι θα συνεχίσει τη ζωή της χωρίς τον μοναδικό άνδρα που αγάπησε. Η ζήλια γίνεται εμμονή, η πραγματικότητα μπερδεύεται με τη φαντασία και ο κόσμος της καταρρέει. Η Καίτη αναζητά τη λύση που δεν έρχεται και κάθε μέρα που περνά, η απουσία του, την βυθίζει ολοένα και περισσότερο στην άβυσσο. Μια άβυσσο που ανοίγει την πόρτα του θανάτου. Τη λύτρωση αναζητά στο πρόσωπο του Νίκου, του ανθρώπου που έμελλε να διαδραματίσει τον σημαντικότερο ρόλο στη ζωή της.
Πότε η κατάθλιψη μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο; Τι είναι ο αυτοκτονικός ιδεασμός; Απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα δίνουν ο Στέλιος Στυλιανίδης
Ψυχίατρος - Ψυχαναλυτής (Ι. Ρ. Α), Καθ. Κοιν. Ψυχιατρικής Παντείου Πανεπιστημίου και ο Δρ. Νίκος Ε. Δέγλερης Νευρολόγος - Ψυχίατρος Assistant Etr. Paris V.

EPISODE 005 ΤΡΙΤΗ 15/12/2015
Στην εκπομπή «Φονικά Μυστικά» με την 'Αννα Δρούζα οι πρωταγωνιστές δεν είναι γνωστά πρόσωπα αλλά συνηθισμένοι άνθρωποι. Μέχρι τη στιγμή που οι συνθήκες της ζωής τούς σπρώχνουν εκτός ορίων, σε πράξεις αδιανόητες, πέρα από τη λογική.
Τι είναι αυτό που μπορεί να μετατρέψει έναν άνθρωπο σε επικίνδυνο εγκληματία; Πού βρίσκεται το όριο ανάμεσα στη φυσιολογική ζωή και την εγκληματική υπέρβαση; Κορυφαίοι επιστήμονες ρίχνουν φως στο πώς το έγκλημα μπορεί να είναι αποτέλεσμα κρυφών παραγόντων, καλά κρυμμένων κάτω από την καθημερινότητα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου