Στην αήττητη πορεία που πραγματοποιεί η ΑΕΚ τη φετινή σεζόν (σε πρωτάθλημα και κύπελλο) ακρογωνιαίος λίθος είναι ο Γιάννης Ανέστης. Ο 24χρονος τερματοφύλακας ήρθε «αθόρυβα» από τον Πανιώνιο, αλλά έγινε βασικός και κυριολεκτικά αναντικατάστατος.Βλέπετε, δεν έχει χάσει λεπτό συμμετοχής τη φετινή σεζόν, παίζοντας σε 15 ματς πρωταθλήματος και οκτώ κυπέλλου. Ωστόσο, εν όψει της επόμενης -σαφώς πιο δύσκολης- χρονιάς, στην ΑΕΚ κοιτούν ήδη για ενίσχυση στον άσο. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Goal», ήδη υπήρξε επαφή για τον σκοπό αυτόν με τον Γκιόργκι Λόρια.Πρόκειται για τον 29χρονο Γεωργιανό τερματοφύλακα που κρατά όρθιο τον ΟΦΗ την τρέχουσα σεζόν. Βασική επιλογή από το καλοκαίρι που μετακόμισε στην Κρήτη, ξεχωρίζει για τα τεράστια σωματικά προσόντα του (άλλωστε είναι και 1,95 μ.), αλλά και την προσωπικότητά του. Βέβαια, είναι αναμενόμενο καθώς πρόκειται για τον βασικό γκολκίπερ της εθνικής Γεωργίας, με την οποία μετρά 28 συμμετοχές. Ο Λόρια έπαιζε για χρόνια στην Ντιναμό Τιφλίδας και εκεί ήρθε για πρώτη φορά αντιμέτωπος της ΑΕΚ στις αναμετρήσεις των προκριματικών του Γιουρόπα Λιγκ το 2011. Η ΑΕΚ είχε περάσει δύσκολα νικώντας με 1-0 στο ΟΑΚΑ και φέρνοντας ισοπαλία 1-1 στη Γεωργία, με τον Λόρια να είναι εξαιρετικός.
Τώρα μένει ελεύθερος από τον ΟΦΗ το καλοκαίρι και στην ΑΕΚ διερεύνησαν την περίπτωση απόκτησής του. Για τον Λόρια φημολογείται πως υπάρχει ενδιαφέρον και από τον ΠΑΟΚ, αλλά στην Ενωση δείχνουν πως ενδιαφέρονται με ιδιαίτερη ζέση και αν δεν υπάρξει μεγάλη απόκλιση στο οικονομικό, θα κλείσει η υπόθεση. Αλλωστε, στην ΑΕΚ δεν έχουν σταματήσει ποτέ να δείχνουν ενδιαφέρον για την εσωτερική αγορά, καθώς προτιμούν παίκτες που θα έχουν γνώση της ελληνικής πραγματικότητας και των προσδοκιών που υπάρχουν από την ομάδα.
Το θέμα ενός έμπειρου τερματοφύλακα που θα πλαισιώσει τον Ανέστη είναι στα μεταγραφικά σχέδια της ΑΕΚ για το καλοκαίρι. Από εκεί και έπειτα, στην Ενωση είναι πολύ προσεκτικοί. Εκτιμούν τη δουλειά και τη βελτίωση παικτών στο ρόστερ και θα προχωρήσουν σε στοχευμένες κινήσεις. Ως δεδομένες θα πρέπει να θεωρούνται εν όψει καλοκαιριού η απόκτηση ενός πρωτοκλασάτου σέντερ φορ, ενός παίκτη που θα παίζει στο δεξί άκρο της επίθεσης και πιθανότατα ενός κεντρικού αμυντικού με ηγετικά χαρακτηριστικά.

Θα πρέπει να επισημανθεί πως ήδη στην Ενωση υπάρχει η προσθήκη του Αντρέ Σιμόες, που θα ενισχύσει τη μεσαία γραμμή. Για τη θέση του φορ υψηλά παραμένει στη λίστα ο Τζιμπούρ, αλλά υπάρχουν και επιλογές που δουλεύει ο Μιλοβάνοβιτς. Η αναζήτηση ενός Μπαρμπόσα για δεξιά παραμένει ανοιχτή, αν και υπάρχει μια εξαιρετική επιλογή που έχει εντοπίσει ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ στη βόρεια Ευρώπη. Η εξέλιξη του Τζανετόπουλου μειώνει την ανάγκη για στόπερ, αλλά όλα θα αποφασιστούν στο φινάλε της σεζόν. Η ΑΕΚ έχει μια εξαιρετική επιλογή για το κέντρο της άμυνας, αλλά περιμένει την ενεργοποίησή της. Οπως και κάποιες επαφές για αριστερό μπακ, που έκανε ο Μιλοβάνοβιτς κατά το πρόσφατο ταξίδι του στην Τουρκία.
Του ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου