Την προηγούμενη εβδομάδα, μέσω ανακοίνωσης από την ΕΕΑ, έγινε γνωστό πως νέος μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ είναι η Ένωση Φίλων ΑΕΚ.Αν και δεν υπήρξαν επίσημες ανακοινώσεις, οι πληροφορίες του «Goal» συγκλίνουν στην εκτίμηση πως η ΕΦΑ κατέβαλε ποσό 1,2 εκατ. ευρώ, αύξησε το μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ από τις 300.000 ευρώ που είναι σήμερα στο 1,5 εκατ. ευρώ και πλέον καθίσταται μεγαλομέτοχος της εταιρείας. Αυτό που ελάχιστοι γνωρίζουν και αποκαλύπτει σήμερα το «Goal» αφορά τους σκοπούς και τη σύνθεση αυτής της Ενωσης, που φιλοδοξεί να μεταφέρει σταδιακά την ΑΕΚ στα χέρια του λαού της.Οταν πριν από ενάμιση χρόνο ο Μελισσανίδης έδινε το σύνθημα της αντεπίθεσης και έμπαινε μπροστά στην αναγέννηση της ΑΕΚ, ελάχιστοι έδωσαν σημασία στις μικρές λεπτομέρειες της δήλωσής του. «Η ΑΕΚ γεννήθηκε πριν από εμάς και θα ζει μετά από εμάς. Δεν μπορεί να ανήκει σε κανέναν παρά μόνο στον κόσμο της, που αποτελεί και τη διαχρονική δύναμή της. Θέλουμε όλους δίπλα μας, για μια ΑΕΚ που δεν θα έχει ανάγκη κανέναν» έλεγε ο «τίγρης».Και φαίνεται πως γρήγορα θα κάνει πράξη τις εξαγγελίες του, καθώς είναι αυτό που πιστεύει για την Ενωση. Ο Μελισσανίδης εκτιμά πως η ΑΕΚ πρέπει να πάψει να εξαρτάται από την παρουσία ενός μεγαλομετόχου αλλά και από πολυμετοχικά σχήματα που αποδεικνύονται δύσκολα στη συνεργασία. Αντιλαμβάνεται πως το άνοιγμα στον κόσμο είναι μονόδρομος, αλλά δεν μπορεί να υφίσταται -άμεσα τουλάχιστον- εταιρεία λαϊκής βάσης στα πρότυπα γερμανικών ή ισπανικών συλλόγων. Αυτό που οραματίζεται για το μέλλον είναι μία ΑΕΚ που θα έχει σταθερά υψηλά έσοδα από τον κόσμο της, παρουσία μέσω γενικών συνελεύσεων, συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων.Ηδη εδώ και λίγες ημέρες η ΕΦΑ είναι μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ με ποσοστό 72%. Η ΕΦΑ ιδρύθηκε το περασμένο καλοκαίρι, έχοντας ιδρυτικά μέλη που προέρχονται από την ευρύτερη «κιτρινόμαυρη» οικογένεια. Την πρώτη 25άδα απάρτιζαν οι Κώστας Νεστορίδης, Μίμης Παπαϊωάνου, Θωμάς Μαύρος, Φαίδων Κωνσταντουδάκης, Ντούσαν Μπάγεβιτς, Αρης Πορτοσάλτε, Λάκης Νικολάου, Νίκος Πανταζής, Αγγελική Αρκάδη, Γιώργος Κεφαλίδης, Στέλιος Σεραφείδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Κώστας Χαρδαβέλλας, Νίκος Ευαγγελάτος, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Σάββας Καλεντερίδης, Νίκος Ξανθόπουλος, Κώστας Βουτσάς, Γιώργος Σκρέκης, Στέργιος Γάντζουλας, Παύλος Κοντογιαννίδης, Αλέξανδρος Μαργαρίτης, Δημήτρης Μουρίκης, Πασχάλης Τσαρούχας και ο Γιώργος Μητσικώστας.
Επί του παρόντος, η διαδικασία βρίσκεται στα σπάργανα. Πρόεδρος της ΕΦΑ έχει αναλάβει η Αγγελική Αρκάδη, πρόσωπο σεβαστό και αγαπητό σε όλη την «κιτρινόμαυρη» κοινωνία. Μέλη του διοικητικού συμβουλίου είναι δύο τεράστιες προσωπικότητες της ΑΕΚ, όπως ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και ο Νίκος Πανταζής, ενώ συμμετέχουν ακόμα οι Γιώργος Σκρέκης και Στέργιος Γαντζούλας. Ο Μελισσανίδης δεν έχει συμμετοχή, λόγω και του ασυμβίβαστου με την ιδιοκτησία του ΟΠΑΠ.
Η ΕΦΑ αποτελεί έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, ο οποίος ακόμα δεν έχει πάρει την τελική μορφή του για το πώς θα κινείται και τον τρόπο που θα συμμετέχουν οι Ενωσίτες. Πιθανότερο σενάριο είναι να υπάρχουν προνόμια σε όποιον γίνει μέλος μέσω συνδρομής ή δωρεάς. Ο Μελισσανίδης έχει την ευθύνη για την ΕΦΑ, με τη συνδρομή επώνυμων Ενωσιτών όπως ο Πέτρος Παππάς.
Του ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου