ΑΕΚ-ΚΕΡΚΥΡΑ 2-0 ΒΙΝΤΕΟ AEK-KERKYRA live
Εχοντας το 1-1 του πρώτου αγώνα η ΑΕΚ θα μπορούσε να παίξει πιο συντηρητικά από την αρχή του ματς και να «καθίσει» πάνω σε αυτό το αποτέλεσμα. Ωστόσο, από την αρχή του επαναληπτικού φάνηκε πως οι διαθέσεις ήταν εντελώς διαφορετικές. Οι ποδοσφαιριστές του Τραϊανού Δέλλα είχαν πολλή διάθεση και από την αρχή θέλησαν να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ για να πάρουν ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης. Αμέσως έγιναν «αφεντικό» και με σωστή κυκλοφορία, μεγάλη υπομονή και συγκεκριμένο πλάνο ανάπτυξης, έφταναν εύκολα μπροστά από την περιοχή της Κέρκυρας. Με τους Σοϊλέδη πλέον να δίνει άλλον... αέρα στην αριστερή πτέρυγα, τον Μπακάκη να ανεβαίνει συνεχώς και να γίνετε ένας επιπλέον εξτρέμ, τους Ανάκογλου-Γιόχανσον να «κλειδώνουν» το κέντρο και τους Μάνταλο, Μπαρμπόσα, Πλατέλλα και Αραβίδη να αλλάζουν συνεχώς θέσεις μπροστά και να γίνονται συνεχώς απρόβλεπτοι, η Ενωση προσπαθούσε να φτάσει με αξιώσεις απέναντι από τον Κουτζαβασίλη.



Και αν η τελική επιλογή στην πάσα, ήταν καλύτερη, τότε θα είχε έρθει και το γρήγορο τέρμα. Βεβαίως, σε αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο και το πλάνο των φιλοξενούμενων που είχαν βασική προτεραιότητα να διασφαλίσουν το μηδέν. Παίζοντας διπλή ζώνη άμυνας και με ασφυχτικό πρέσινγκ από τους επιθετικούς, προσπαθούσαν να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση. Ετσι τα κενά που έβρισκαν οι «κιτρινόμαυροι» ήταν ελάχιστα, για αυτό και οι τελικές προσπάθειες ήταν κάποια μακρινά σουτ. Πάντως, στο πρώτο 45λεπτο έφτασαν τουλάχιστον δύο φορές πολύ κοντά στο γκολ, ωστόσο στην πρώτη μεγάλη στιγμή (24') ο Ανάκογλου νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Κουτζαβασίλη, ενώ στην άλλη ο Μπαρμπόσα πλάσαρε άουτ, από το ύψος της μικρής περιοχής.

«Καθάρισε» γρήγορα

Και ενώ η λογική έλεγε πως οι φιλοξενούμενοι θα έμπαιναν πιο επιθετικά, ψάχνοντας το... αναγκαίο γκολ για να αποκτήσουν πλεονέκτημα για την πρόκριση (σε αυτή την κατεύθυνση ήταν και η είσοδος του Χαβίτο), η εικόνα δεν άλλαξε και πολύ. Από τα πρώτα λεπτά φάνηκε πως «αφεντικό» θα είναι και πάλι η ΑΕΚ. Και το επιβεβαίωσε στο 51' όταν μετά από τρομερή αλλαγή παιχνιδιού από τον Πλατέλλα, ο Μπαρμπόσα μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Γκομέζ. Ο Τριτσώνης σφύριξε αμέσως το πέναλτι, ο Μάνταλος ανάλαβε την εκτέλεσή του και η Ένωση πέρασε μπροστά στο σκορ. Και 3' αργότερα η ΑΕΚ θα μπορούσε να φτάσει σε ένα ακόμα τέρμα, αν το σουτ του Αραβίδη από το ύψος του πέναλτι, δεν είχε κοντραριστεί τελευταία στιγμή από τον Ντιμιτρόφσκι.

Και ενώ ο Μιχάλης Γρηγορίου αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα, η... απάντηση της ΑΕΚ στο φουλ επιθετικό σχήμα του αντιπάλου ήταν το απίστευτο πάθος που έβγαζαν οι ποδοσφαιριστές στο γήπεδο. Οι «κιτρινόμαυροι» έπεφταν σαν... σκυλιά πάνω στη μπάλα και δεν άφηναν κανένα περιθώριο στους φιλοξενούμενους να βγουν μπροστά. Μάλιστα, μόλις το παιχνίδι άνοιξε, τότε η ΑΕΚ γινόταν ολοένα και πιο επικίνδυνοι στις κόντρες επιθέσεις της.

Και κάπως έτσι ήρθε και το δεύτερο γκολ. Στο 82' η Κέρκυρα χάνει μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει, μετά από λάθος έξοδο του Ανέστη σε κόρνερ, ο Αραβίδης έδιωξε πάνω στη γραμμή και στην κόντρα επίθεση, μετά από εκπληκτική κάθετη πάσα του Μπαρμπόσα, ο Αραβίδης βρήκε χώρο και με ένα τρομερό αριστερό σουτ έξω από την περιοχή «κλείδωσε» την πρόκριση για την ΑΕΚ. Μάλιστα, η Ένωση θα μπορούσε να δώσει διαστάσεις θριάμβου στο παιχνίδι, αν η σέντρα σουτ του Μπακάκη, δύο λεπτά αργότερα, δεν σταματούσε στο δοκάρι αλλά κατέληγε στα δίχτυα.

Οι συνθέσεις:

AEK: Ανέστης, Μπακάκης, Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος, Σοϊλέδης (83' Πεταυράκης), Γιόχανσον, Ανάκογλου (89' Ντακόλ), Πλατέλλας (71' Μπρέσεβιτς), Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Αραβίδης

Kέρκυρα: Κουτζαβασίλης, Κόντος (46' Χαβίτο), Παρασκευαϊδης (57' Βενέτης), Ντιμιτρόφσκι, Σιόντης, Ανδρεόπουλος, Καρντόζο (57' Μαρκόφσκι), Γκόμεζ, Ζορμπάς, Ταβάρες, Καϊκούτ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου