Μέσα στις γιορτές θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις για την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού της Ενωσης - Το βιαστικό και ολιγοήμερο ταξίδι του Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς στο εξωτερικό φαίνεται πως είχε άμεσο αποτέλεσμα. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Goal», ο τεχνικός διευθυντής της Ενωσης έφυγε εσπευσμένα για την Πορτογαλία την Πέμπτη το πρωί και επέστρεψε τα ξημερώματα του Σαββάτου με μία μεταγραφή στα... χέρια.

Ο Σέρβος είχε επαφή με μάνατζερ ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στην επίθεση, συζήτησαν το ενδεχόμενο συνεργασίας και μάλιστα έδωσαν τα χέρια, προκειμένου ο φορ να υπογράψει άμεσα με την Ενωση. Ο παίκτης θα ενσωματωθεί στην ομάδα το καλοκαίρι, αν και έγινε συζήτηση για εξάμηνο δανεισμό του, κάτι που τελικά δεν προχώρησε. Το όνομά του βέβαια δεν έχει γίνει γνωστό, αλλά ο «Μίλο» φαίνεται πως έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από τις διαπραγματεύσεις. Αυτό πάντως που απομένει είναι η συνάντηση με τους Μελισσανίδη και Μπάγεβιτς, προκειμένου να ενημερωθούν και έπειτα να δοθεί το «ΟΚ» για να πέσουν και τυπικά οι υπογραφές.

Παράλληλα, ο Μιλοβάνοβιτς «δουλεύει» και μία πολύ συγκεκριμένη περίπτωση αμυντικού μέσου. Πέραν του Κουστόντιο που ομολογουμένως είναι μία δύσκολη περίπτωση, ο Σέρβος βρίσκεται σε συζητήσεις για έναν χαφ που θα κάνει τη διαφορά και θα μπορέσει να αντεπεξέλθει άνετα στις δυσκολίες της Super League. Και αυτή η περίπτωση ποδοσφαιριστή αφορά το καλοκαίρι και δεν είναι άμεσης προτεραιότητας. Είναι δεδομένο πως οι «κιτρινόμαυροι» έχουν βάλει ως στόχο την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, αφού για φέτος οι απαιτήσεις είναι μικρότερες και θα επιτευχθούν.
Τα πάντα βέβαια θα ξεκαθαρίσουν κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων. Μετά το σημερινό παιχνίδι με τον Ηρακλή Ψαχνών, οι Μελισσανίδης, Μπάγεβιτς και Μιλοβάνοβιτς θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και θα πάρουν τις οριστικές αποφάσεις για το πώς θα κινηθούν, τόσο κατά την περίοδο της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου όσο κυρίως για το καλοκαίρι που έρχεται. Εκεί θα δοθεί το μεγαλύτερο βάρος απ' όλους στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο.

Το παλεύει για Κουστόντιο

Οπως έχει αποκαλύψει το «Goal», η Ενωση παρακολουθεί πολύ προσεκτικά την περίπτωση του Κάστρο Κουστόντιο. Ο Πορτογάλος χαφ που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από την Μπράγκα έχει δεχθεί μια πρώτη κρούση από την πλευρά της ΑΕΚ, χωρίς βέβαια να έχει υπάρξει κάποια συμφωνία ή κάποια άρνηση από την πλευρά του ποδοσφαιριστή. Ο 31χρονος διεθνής χαφ φαίνεται πως δεν θέλει να συνεχίσει στην Μπράγκα και θα προσπαθήσει να βρει μία ομάδα που θα εκπληρώνει τις απαιτήσεις του. Το θετικό για την Ενωση είναι ότι έχει ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με την πλευρά του Πορτογάλου και θεωρεί ότι μπορεί να πείσει τον έμπειρο μέσο να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο μ' αυτόν που επέλεξε πέρυσι ο Ελντερ Μπαρμπόσα.

«Στην Αθήνα για τον Μολίνα»

Τα μεταγραφικά θέματα της Ενωσης βρίσκονται στο ζενίθ τους και το όνομα του Χόρχε Μολίνα προστίθεται στον μακρύ κατάλογο. Η ισπανική «ElDesmarque» σε ρεπορτάζ με τίτλο «η ΑΕΚ ρίχνει γάντζο για τον Μολίνα» αποκάλυψε πως η πληροφόρηση που έχει από τον μάνατζερ του παίκτη Ντομίγκο Σεβιλιάνο είναι πως «βρίσκομαι στην Αθήνα για να συζητήσω το θέμα και να ακούσω προτάσεις». Πρόκειται για τον επιθετικό της Μπέτις, για τον οποίον πάντως αναφέρεται στο δημοσίευμα πως δεν είναι εύκολο να τον αφήσει η ισπανική ομάδα να φύγει. Η «ABCSevilla» ανέφερε: «Η ΑΕΚ ήθελε τον Μολίνα και το περασμένο καλοκαίρι, αλλά ο παίκτης αρνήθηκε καθώς προτίμησε να παραμείνει στην Μπέτις». Πάντως το δημοσίευμα έχει τίτλο «η ΑΕΚ επιμένει για Μολίνα» και προφανώς όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά.

«Κατσούρ» μέχρι το καλοκαίρι

Το σίριαλ του καλοκαιριού με την επιστροφή του Κώστα Κατσουράνη στην ΑΕΚ είχε πολλά επεισόδια αλλά όχι και αίσιο τέλος. Λίγους μήνες μετά, το όνομα του 35χρονου μέσου επανέρχεται στα μεταγραφικά ζητήματα της Ενωσης μέσω του Τραϊανού Δέλλα, που θεωρεί πως είναι ιδανική επιλογή για αντικαταστάτης του Κορδέρο. Ανεξάρτητα από τα «θέλω» του «Τράι», τον τελευταίο λόγο τον έχουν οι Μπάγεβιτς και Μελισσανίδης, οι οποίοι προς το παρόν δεν έχουν ανάψει το πράσινο φως. Αν πάντως αποφασιστεί η απόκτηση του «Κατσούρ», τότε αυτή θα είναι διάρκειας έξι μηνών, δηλαδή μέχρι το καλοκαίρι. Αυτό, αφού ο πρώην διεθνής μπορεί να βοηθήσει κυρίως στο κύπελλο όσο και στο πρωτάθλημα, όταν η Ενωση θα συμμετάσχει στα πλέι οφ ανόδου και θα αντιμετωπίσει δυνατές ομάδες από τον βόρειο όμιλο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου