AEK RIZOUPOLI
Και πάλι ξέσπασε ντόρος σχετικά με το αν πρέπει να μετακομίσει η ΑΕΚ στη Ριζούπολη. Καθαρά αγωνιστικά και έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, ίσως ένα γήπεδο «κλουβί» όπως είναι αυτό του Απόλλωνα και όχι «χαοτικό» όπως είναι το Στάδιο, να ήταν προς όφελος της ομάδας. Ωστόσο, υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες που αυτή τη στιγμή δεν μπορεί και δεν πρόκειται να αφήσει, η ΑΕΚ, το ΟΑΚΑ για τη Ριζούπολη. Όπως λένε από την ΠΑΕ υπάρχουν τρεις βασικοί λόγοι που δεν επιτρέπουν την αλλαγή έδρας: 1ον) Το γήπεδο χωράει περίπου 15.000. Η ΑΕΚ έχει πουλήσει σχεδόν 10.000 διαρκείας, άρα θα πρέπει να τυπώνονται και να κόβονται σε κάθε ματς 2 με 3.000 απλά εισιτήρια. Όταν όμως, τα έσοδα της ΑΕΚ φέτος βασίζονται σε τεράστιο βαθμό κυρίως στα απλά εισιτήρια, εύλογα η ΑΕΚ δεν μπορεί να περιοριστεί στα 2000 σε κάθε αγώνα της.

2ο) Η ομάδα είναι γνωστό τοις πάση ότι έχει τεράστιο οικονομικό πρόβλημα και χρειάζεται χρήματα μέσα στον Σεπτέμβρη προκειμένου να πληρωθούν παίκτες και Εφορία. Παράλληλα, η Ριζούπολη έχει ανάγκη από κάποια έργα και εφόσον η ΑΕΚ πήγαινε τώρα εκεί θα έπρεπε να βάλει πάνω της κι άλλα έξοδα, σουλουπώνοντας το γήπεδο. Που φυσικά και δεν έχει να δώσει.

Και 3ον) η ΠΑΕ έχει υπογράψει μία νέα σύμβαση, με μειωμένο ενοίκιο, με το ΟΑΚΑ και εφόσον σηκωθεί και φύγει τώρα από το Στάδιο υπάρχει ο κίνδυνος καταγγελίας και κατ' επέκταση νέες οικονομικές συνέπειες.

Αυτοί λοιπόν είναι οι τρεις βασικοί, και όπως καταλάβατε οικονομικοί, λόγοι που δεν μπορεί να αφήσει η ΑΕΚ τώρα το ΟΑΚΑ για τη Ριζούπολη. Μελλοντικά και εφόσον μπει η πλευρά Βιντιάδη στην ΠΑΕ αναλαμβάνοντας το τιμόνι της ομάδας, δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα. Αν η πλευρά Βιντιάδη αναλάβει το κόστος και κρίνει ότι χρειάζεται η μετακόμιση της ομάδας, μέχρι να προχωρήσει το νέο γήπεδο, τότε είναι πιθανό να δούμε την ΑΕΚ στο γήπεδο του Απόλλωνα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου