Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Αθήνα, ΕΛΕΝΗ ΦΟΥΡΕΙΡΑ - HELEN FUREIRA , από μικρή το όνειρό της ήταν να γίνει τραγουδίστρια. Το ίδιο της έλεγε και το ένστικτό της.Μεγαλώνοντας έκανε μαθήματα κιθάρας και ασχολήθηκε 3 χρόνια με το θέατρο. Σπούδασε μοντελίστ και σχεδιάστριαρούχων. Υποσυνείδητα όμως ήξερε πάντα ότι αυτό που την εκφράζει είναι το τραγούδι και με αυτό θέλει να ασχοληθεί στη ζωή της.


Στα 18 της λοιπόν χρόνια ξεκίνησε το τραγούδι και μόλις ένα χρόνο αργότερα της έγινε η πρόταση από τον Βασίλη Κοντόπουλο και τον Αντρέα Γιατράκο να σχηματίσει, μαζί με τη Μαρία Μακρή και την Αλκμήνη Χατζηγιάννη, ένα pop συγκρότημα. Ο λόγος για τις Mystique όπου έκανε τα πρώτα της σοβαρά επαγγελματικά βήματα στο χώρο του τραγουδιού, κάτι που, όπως λέει η ίδια, αποδείχτηκε πολύ σημαντικό για την εξέλιξη της καριέρας της, δίνοντας της εφόδια και εμπειρίες. Το πρώτο single τους «Σε άλλη σελίδα», σε στίχους Βίκυς Γεροθόδωρου και μουσική Κώστα Κυφωνίδη, έγινε αμέσως ραδιοφωνική επιτυχία. Ακολούθησε η κυκλοφορία του πρώτου ολοκληρωμένου στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο «Μαζί».





Έπειτα από πολύ καλές συνεργασίες των Mystique με μεγάλα ονόματα της πίστας, ανάμεσά τους ο Νίκος Βέρτης, ο Σταμάτης Γονίδης, ο Νίκος Μακρόπουλος και ο Πάνος Κιάμος, και μετά από ένα πολύ επιτυχημένο hit με τους Νέβμα «Μην κάνεις πως δεν θυμάσαι» η Ελένη συνεχίζει δυναμικά τη σόλο πλέον καριέρα της.

Φεβρουάριο του 2010 συμμετέχει στον ελληνικό τελικό της Eurovision με το τραγούδι «Η κιβωτός του Νώε» με τον Μάνο Πυροβολάκη και τον Γιάννη Μπαντουράκη. Τα πρώτα της βήματα στην βιομηχανία της μουσικής κάνει με ένα εκρηκτικό ντουέτο με το Θηρίο, με τίτλο «Μια νύχτα μόνο» το οποίο εμπεριέχεται στο album του με τίτλο «Πάρτα όλα» και οπτικοποιήθηκε από τον Βαγγέλη Τσαουσόπουλο. Με μία εμφάνιση-έκλπηξη στα MAD Video Music Awards, τον Μάιο του 2010, τραβάει τα φώτα της δημοσιότητας και το ντουέτο της με τον Dan Balan «Chica Bomb» γίνεται μεγάλη επιτυχία.

Το Νεόμβριο του 2010 συμμετέχει στο φιλανθρωπικό show του Mega «Just the 2 of Us» μαζί με τον Παναγιώτη Πετράκη όπου και κατακτούν την πρώτη θέση ανάμεσα σε 12 ζευγάρια.

Ταυτόχρονα κυκλοφορεί η πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική της δουλειά με τίτλο «Ελένη Φουρέιρα». Το ομότιτλο album της σε διάστημα λιγότερο των 2 μηνών γίνεται πλατινένιο. Μέσα από το album αυτό ξεχώρισε το hit «Το 'χω», το οποίο και οπτικοποιήθηκε από τον Κωνσταντίκο Ρήγο, το hit «Άσε με» και το ντουέτο με τον Παναγιώτη Πετράκη «Σημάδια».

Μετρά αρκετές σπουδαίες συνεργασίες με μεγάλα ονόματα του χώρου, όπως ο Βασίλης Καρράς, η Νατάσα Θεοδωρίδου, η Αγγελική Ηλιάδη, ο Κώστας Μαρτάκης, ο Γιώργος Γιαννιάς, ο Ηλίας Βρεττός, ο Χρήστος Χολίδης και η Πάολα. Αυτό τον καιρό εμφανίζεται στο Posidonio με τον Πάνο Κιάμο και τον Κώστα Μαρτάκη, σε ένα από τα πιο δυνατά σχήματα της παραλιακής και του φετινού καλοκαιριού.

Αυτό που σίγουρα την χαρακτηρίζει είναι το πείσμα της. Αν αποφασίσει κάτι τότε σίγουρα θα το πετύχει. Όποιος την γνωρίσει, σίγουρα θα εντυπωσιαστεί από το πόσο χαρούμενο, ενθουσιώδες και κοινωνικό άτομο είναι.


ΕΛΕΝΗ ΦΟΥΡΕΙΡΑ - ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ELENI FOUREIRA - VIOGRAFIKO

1 σχόλια: